Квоти на імпорт вугілля визнали незаконними

П'ятниця, 14 червня 2013, 15:38

Окружний адміністративний суд Києва 10 червня 2013 року визнав незаконною постанову Кабінету міністрів про квотування імпорту вугілля і коксу.

Про це повідомляє прес-служба корпорації "ІСД".

Як зазначається, окружним адміністративним судом міста Києва винесено рішення про задоволення позовних вимог ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" ("АМК") та ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" ("АКХЗ").

Відповідно до рішення суду, постанова Кабміну № 225 визнана незаконною.

Реклама:

"Якщо Кабінет міністрів не подасть апеляційну скаргу, рішення суду набуде чинності через 10 днів після отримання Кабміном повного тексту такого рішення", - йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням, в основу позовів до Кабміну були покладені аргументи щодо численних порушень вимог закону України "Про Кабінет міністрів", регламенту Кабміну, закону "Про зовнішньоекономічну діяльність", закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", які регулюють процедури підготовки і прийняття нормативно-правових актів.

"Численні процедурні порушення при прийнятті Кабінетом міністрів... постанови № 225, на думку групи "ІСД", свідчать про недостатній рівень законності і транспарентності у діяльності Кабінету міністрів і підривають авторитет Кабміну як найвищого органу виконавчої влади європейської держави ... Окремо , безумовно, йдеться також про грубе порушення Кабінетом міністрів норм міжнародних угод, учасником яких є Україна - генеральної угоди з тарифів і торгівлі (основний юридичний документ Світової організації торгівлі) та угоди про Зону вільної торгівлі СНД", - зазначають у корпорація.

"Судовий процес для групи ІСД є не засобом захисту своїх комерційних інтересів в поточних умовах 2013 року, а принциповим способом довести у правовій площині абсолютну неприпустимість впровадження Україною, яка є країною-членом СОТ, будь-яких кількісних обмежень на імпорт товарів", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, Кабмін встановив квоту на імпорт коксівного вугілля у 2013 році обсягом 10,2 млн тонн.

Нагадаємо, Росія просила Україну скасувати або відстрочити введені в березні 2013 року квоти на імпорт вугілля і заборону на ввезення коксу в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: