У Клименка нагадали, що грошові перекази заробітчан оподатковуються

П'ятниця, 24 травня 2013, 15:06

Грошові перекази отримані українцями на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України розглядаються, як іноземні доходи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міндоходів.

Як зазначається, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17%.

Нагадуємо, якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна з/п у січені-листопаді 2013 року становить 1,147 тис гривень).

Реклама:

"При цьому, під час отримання доходів, одержаних у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку, що діє на момент отримання таких доходів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом 2012 року сума грошових переказів що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори склала 7,5 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, обсяг грошових переказів з-за кордону в 2011 роцістановив 7,019 млрд доларів, що становило 4,2% ВВП за вказаний період.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: