"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні працює більше 75% таксистів-нелегалів - Мінінфраструктури

Четвер, 18 квітня 2013, 20:50

Тільки 23% (51 тис) таксистів в Україні працюють з наявністю ліцензії.

Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко під час "круглого столу" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, за період незалежності, з 1991-го по сьогоднішній день, ринок таксі зріс в 13 разів - до 220 тис автомобілів. У той же час кількість суб'єктів господарської діяльності в цій сфері з 1994 року зріс в 894 раза - з 33 до 29,5 тисячі.

Як зазначив Єфименко, український ринок таксомоторних перевезень характеризується неоднорідністю парку, тоді як у європейських країнах він однорідний.

Реклама:

"Зараз державу хвилює три питання: безпека перевезень, наповнення бюджету від цих перевезень, так як сьогодні платежі наближаються до нуля, і рівень сервісу, який отримує пасажир", - сказав перший заступник міністра інфраструктури.

Він наголосив на необхідності реформувати український ринок таксі шляхом прийняття закону про такі перевезення, проект якого підготувало міністерство.

Як повідомлялося, за словами голови профспілки таксистів Василя Попика, через тіньовий ринок таксі бюджет щомісяця недоотримує більше 100 млн гривень, а у рік – це приблизно 1,5 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: