Влада хоче змусити таксистів платити податки

Субота, 13 квітня 2013, 10:49

Міністерство інфраструктури, залучивши професійні та громадські організації таксистів, працює над розробкою проекту закону "Про перевезення на таксі".

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Робота міністерства зосереджена на створенні цивілізованих правил діяльності на ринку автотранспортних послуг і узгоджується з громадськими організаціями таксистів в Україні", - сказано у повідомленні.

За словами голови Професійної спілки таксистів Василя Попика, наразі ситуація на ринку таксі викликає серйозне занепокоєння: більшість таксі, навіть за наявності ліцензійної картки, працюють у тіні, не виконуючи норми безпеки при перевезеннях пасажирів.

Реклама:

"Ринок таксі в Україні можна назвати тільки так - велика проблема. Бюджет щомісяця недоотримує більше 100 млн гривень, у рік – це приблизно 1,5 млрд гривень", - зазначив Попик.

Він також відзначив, що перевірити "нелегалів" нині дуже складно.

"За оцінками експертів, до 90% ринку працює в тіні, інші ж фахівці зазначають, що лише 51,4 тис автомобілів-таксі мають ліцензійні картки - тобто 23,4% задіяних транспортних засобів", - розповів директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов.

У відомстві повідомили, що передбачається, що у проекті закону буде чітко визначено основні терміни, що регулюють сферу перевезень на таксі, а також права й обов’язки перевізника, замовника і водія таксі.

Замість ліцензій планується запровадити більш конкретні та зручні документи: дозвіл на автомобіль таксі та дозвіл на діяльність інформаційно-диспетчерської служби, які будуть видаватись у місцевих дозвільних центрах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: