"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь намагається "вибити" з України борги "АероСвіту"

П'ятниця, 22 березня 2013, 17:58

Білоруська авіаційна влада намагається вибити з України борги збанкрутілої авіакомпанії "АероСвіт" перед білоруськими підприємствами.

Про це повідомив представник Мінтрансу Білорусі Павло Божанов, передає "Агентство фінансових новин".

За його словами, українська авіакомпанія "АероСвіт", що оголосила себе банкрутом, має борг зі сплати зборів за аеронавігаційне обслуговування і прострочену заборгованість перед "Белавіа".

Обсяг боргів він не уточнив.

Реклама:

Разом з тим він озвучив позицію білоруської влади: борг "АероСвіту" за аеронавігаційне обслуговування в повітряному просторі Білорусі повинен бути переведений на держпідприємство "Украерорух".

"Украерорух і "Белаеронавігація" повинні налагодити тісну співпрацю з врегулювання питань заборгованості за надання аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України та Білорусі", - сказав представник Мінтрансу Білорусі.

За його словами, позиція білоруської сторони вже доведена до українських партнерів.

Як повідомлялося, раніше голова наглядової ради "АероСвіту" заявив, що банкрутство компанії пов'язано з об'єктивним збігом обставин - в економіці та регуляторній сфері.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: