У "АероСвіті" кажуть, що банкрутство пов'язане зі збігом обставин

Вівторок, 19 березня 2013, 13:16

Банкрутство "АероСвіту" пов'язано з об'єктивним збігом обставин - в економіці та регуляторній сфері.

Про це заявив глава наглядової ради "АероСвіту" Григорій Гуртовий, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Він зазначив, що говорити про спланованої операції з банкрутства чи якісь злі наміри не можна, це не відповідає істині.

За його словами, незважаючи на те, що за п'ять років "АероСвіт" знизив питомі витрати на лізинг повітряних суден (з 18,5% до 16% собівартості), авіапаливо (з 31% до 29% в питомих витратах компанії), колосальним чином зросли витрати за аеронавігаційне обслуговування (в першу чергу, "Украероруху"), а також аеропортове обслуговування.

Реклама:

Він повідомив, що базовий аеропорт (Бориспіль) замість того, щоб підтримувати перевізника, вжив усіх заходів для того, щоб отримувати більше грошей і не допускати розвиток авіакомпаній.

За даними Гуртового, якщо перерахувати питомі витрати на аеропортове обслуговування по одному пасажиру, то за 5 років цей коефіцієнт виріс у чотири рази.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: