"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко купує у росіян Одеський НПЗ - ЗМІ

Вівторок, 26 лютого 2013, 15:28

Група компаній "Газ Україна" перебуває у фінальній стадії процесу придбання Одеського нафтопереробного заводу, що належить компанії "Лукойл".

Про це повідомили відразу кілька учасників 4-го щорічного Українського енергетичного форуму Інституту Адама Сміта, передає ZN.UA.

"Курченко забезпечив відшкодування з бюджету близько 200 млн гривень багаторічної заборгованості з ПДВ перед заводом, що відкрило шлях до угоди", - повідомив учасник форуму, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, "Газ Україна" у лютому 2013 року провела технічний і юридичний аудит на підприємстві. Джерело оцінило угоду в 200 млн доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що у березні 2013 року робота Одеського НПЗ буде відновлена.

Нагадаємо, власником групи "Газ Україна" є новоспечений олігарх Сергій Курченко, який, за даними з сайту ФК "Металіст" самостійно почав займатися бізнесом у 19 років.

"Сьогодні група компаній "Газ України" займає лідируючі позиції на українському ринку великооптової торгівлі скрапленим газом, контролюючи до 20% ринку", - сказано у повідомленні на сайті.

Як відомо, нещодавно депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ України - 2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ України - 2009".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: