Новий власник "Металіста" Курченко став бізнесменом у 19 років

Середа, 6 лютого 2013, 12:38

Новий власник футбольного клубу Металіст, новоспечений олігарх Сергій Курченко самостійно почав займатися бізнесом з 19 років.

Про це йдеться у інформації на офіційному сайті клубу "Металіст".

У повідомленні зазначено, що Курченко народився 21 вересня 1985 року в Харкові в малозабезпеченій сім'ї, а з 16 років працював в компанії "Експогаз".

Протягом 2 років Курченко пройшов шлях від кур'єра до заступника комерційного директора, який курував напрямок дрібнооптової торгівлі.

Реклама:

За короткий період часу він фактично з нуля організував профільний підрозділ дрібнооптової торгівлі скрапленим газом, а реалізовані їм проекти, дозволили значно збільшити прибуток компанії "Експогаз".

У 2005 році, у віці 19 років, Курченко покинув компанію "Експогаз" і зайнявся самостійним бізнесом.

"Отриманий досвід і притягнуте фінансування дозволили йому здійснити ряд успішних інвестпроектів на первинному будівельному ринку і на земельному ринку в Харківській області", - сказано у біографічній інформації.

У повідомленні сказано, що в 2009 році істотно зросли імпортні поставки зрідженого газу до України і для роботи в цьому напрямку Курченко створив компанію "Газ України".

"Сьогодні група компаній "Газ України" займає лідируючі позиції на українському ринку великооптової торгівлі скрапленим газом, контролюючи до 20% ринку", - сказано у повідомленні.

З 2010 року почалася активна експансія групи на ринки Росії, Білорусії, Казахстану.

В даний час на частку цих держав припадає до 40% операцій групи, і стратегія її розвитку передбачає подальше зростання в цьому напрямку.

"Група компаній включає структури, що займаються торгівлею природним і зрідженим газом, нафтопродуктами, банківською діяльністю, біржовою торгівлею, будівництвом та іншими напрямками. Річний оборот групи становить близько 10 млрд доларів", - повідомили у клубі "Металіст".

Як відомо, нещодавно депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ України - 2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ України - 2009".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: