Суд почав банкрутство "АероСвіту" Коломойського

П'ятниця, 4 січня 2013, 09:37

Госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Згідно із постановою, суд постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником арбітражного керуючого Леоніда Талана, передає "Інтерфакс-Україна".

У постанові зазначається, що на 27 грудня 2012 авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд гривень, а згідно із даними балансу на 30 вересня 2012 року загальна вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд гривень.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити існуючу заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство", - йдеться в тексті постанови.

Реклама:

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" та повідомити суд про її результати.

Розгляд справи призначено на 23 січня 2013 року на 14:30.

Як повідомлялося, власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: