"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Харкові схвалили угоду з Shell щодо сланцевого газу

Четвер, 17 січня 2013, 16:57

Харківська облрада схвалила проект із видобутку сланцевого газу на території регіону.

За узгодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться на Юзівській ділянці (її частина розташована на території області), 17 січня 2013 року на ХІХ позачерговій сесії облради проголосувало 87 депутатів, передає УНІАН.

Як відзначив присутній на сесії міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, цей договір регулюватиме юридичні взаємини між державою та інвесторами, в ньому прописані екологічні, соціальні та інші вимоги до інвесторів.

Проскуряков зазначив, що на первинному етапі буріння компанії-учасниці інвестують в розвиток соціальної інфраструктури регіону близько 140 млн доларів.

Реклама:

Нагадаємо, 16 січня 2013 року депутати Донецької області, де також знаходиться Юзівське родовище, в присутності Проскурякова схвалили проект угоди з корпорацією Shell.

За словами Проскурякова, проект з видобутку сланцевого газу з Shell може стати найбільшим інвестиційним проектом в історії України.

"Базовий сценарій Shell - інвестиції понад 10 мільярдів доларів, оптимістичний – більше 50 мільярдів доларів", - зазначив міністр.

За оцінками геологів, запаси газу на Юзівському родовищі можуть становити 2 трлн кубометрів, на Олеському - до 1,5 трлн кубометрів.

Як повідомлялося, Chevron та Shell було визначено переможцями конкурсів на початку травня 2012 року, консорціум ExxonMobil (40%), Shell (35%), OMV (15%) та НАК "Надра України" (10%) - у середині серпня 2012 року.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: