"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кернес: Ярославський не може ховатися за спини вболівальників

П'ятниця, 21 грудня 2012, 13:01

Стадіон "Металіст" повинен використовуватися в інтересах усіх харків'ян, а не окремих осіб.

Про це 20 грудня в програмі "Харьковские известия" на "7-му каналі" заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес, повідомляє його прес-служба.

Так він прокоментував звернення депутатів Харківської міської ради до Харківської обради з проханням повернути в комунальну власність міста стадіон "Металіст".

"У 2007 році Харків боровся за місце серед основних міст для проведення Євро-2012. Тоді було розпочато реконструкцію стадіону, і для того, щоб фінансування проходило легше, міськрада передала повноваження з управління майном стадіону облраді", - сказав Кернес.

Реклама:

За його словами, після цього було зроблено відчуження частини підтрибунних приміщень Південної і Західної трибун, які викупив Олександр Ярославський.

"Він інвестував кошти в свою власність - ті самі підтрибунні приміщення, які він реконструював і прилаштував до них ресторани, віп-ложу. Все інше - це комунальна власність. Раніше це був багатофункціональний об'єкт, а не просто футбольний стадіон", - зазначив Кернер.

"Ні в якій мірі не може власник клубу "Металіст" Олександр Ярославський експлуатувати комунальну власність за своїм розсудом і в своїх цілях, ховаючись за вболівальників і підштовхуючи їх до протесту. Я виступаю за інтереси територіальної громади", - підкреслив Кернес.

Як повідомлялося, бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що всі домовленості про державно-приватне партнерство в рамках реконструкції стадіону "Металіст" у Харкові порушені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: