"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати хочуть дозволити молочний фальсифікат

Вівторок, 13 листопада 2012, 11:15

В Україні скоро може з'явитися нова продуктова "лінійка" – молокомістких продуктів.

Верховна рада 6 листопада внесла до порядку денного законопроект про внесення змін до закону "Про молоко та молочні продукти", пише "Дело".

Відповідно до тексту документу, вводиться поняття "молокомістких продуктів" для всіх продуктів, в яких застосовуються штучні замінники молока або його компонентів (зокрема, жирів, лактози), незалежно від дозування.

Законопроект передбачає обов'язкове маркування такого продукту, причому розмір шрифту, яким на упаковці друкується інформація про наявність у продукті замінників молока та його компонентів, повинен становити 80% від розміру самого великого напису на упаковці.

Реклама:

Експерти "Укрметртестстандарту" називають цілий ряд добавок, які їм вдається виявити в готовій молочній продукції під час лабораторних досліджень: від пальмової олії та інших рослинних жирів до антибіотиків, які додають, щоб продовжити термін зберігання.

Як повідомлялося, нещодавно голова Ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський заявив, що ціни на молоко і молочні продукти до кінця 2012 року зростуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: