Молочні продукти до кінця року виростуть в ціні - експерт

Четвер, 1 листопада 2012, 13:58

Ціни на молоко і молочні продукти до кінця поточного року незначно зростуть.

Про це заявив голова Ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зростання цін на молокопродукти може бути в межах 2-3% до грудня. Із грудня ніхто вже підвищувати ціни не буде", - сказав Чагаровський.

Експерт зазначив, що традиційно в цей період спостерігається сезонне зростання цін на молоко і молочні продукти 10-15%. Однак, за його словами, в поточному році цього не відбувається через достатню пропозицію молочної сировини на внутрішньому ринку.

Реклама:

"Зазвичай у цей період, починаючи з 15 жовтня, спостерігається перекуповування молока підприємствами. Зараз цього немає. Сировини всім вистачає", - зазначив Чагаровський.

Він також вказав на те, що в цілому за рік не спостерігається значних коливань на молоко і молочні продукти через стабілізацію ситуації у виробництві молочної сировини.

Чагаровський вважає, що в галузі закінчився період дефіциту молока.

За його словами, цьому сприяло зростання виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах і незначне скорочення експортних поставок молочної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: