Рано чи пізно комунальні тарифи треба буде піднімати - Близнюк

Середа, 31 жовтня 2012, 12:46

Рано чи пізно тарифи на послуги ЖКГ необхідно буде піднімати, включаючи в них інвестиційну складову.

Про це на брифінгу заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає "УНІАН".

"Рано чи пізно таке рішення нам потрібно буде приймати. Зараз держава не ставить таке питання", - сказав Близнюк.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день не піднімати тарифи вдається за рахунок субсидій, які виділяються громадянам, якщо сума з оплати послуг ЖКГ перевищує встановлені норми.

Реклама:

Разом з тим міністр зазначив, що з урахуванням зростання мінімальних зарплат і пенсій і незмінності тарифів у середньому по Україні розмір оплати за послуги ЖКГ знизився до 11% загального обсягу доходів громадян.

Нагадаємо, 17 жовтня, віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що уряд України не готовий прислухатися до рекомендацій МВФ щодо збільшення тарифів на газ для населення.

"Поки що ми до таких рішень не готові. Через збільшення тарифів і введенні адресної допомоги можуть сильно постраждати люди, які не зможуть претендувати на таку підтримку. Постраждає середній клас. На таке збільшення тарифів уряд не готовий", - сказав Тігіпко.

За його словами, на сьогодні питання тарифів залишається дискусійним, тоді як компромісним рішенням могло б стати швидке впровадження програм енергозбереження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!