"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія знову "забракувала" український сир

Вівторок, 30 жовтня 2012, 09:13

На 3 партії сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філія "Менський Сир" і 12 партій сиру виробництва ТОВ "Гадячсир" видані експертні висновки про їх невідповідність вимогам Федерального закону.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає Росбалт.

Згідно з повідомленням, Росія в черговий раз визнала українські сири не відповідні нормам.

"На 15 партій сиру видані експертні висновки про їх невідповідність вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ" Технічний регламент на молоко і молочну продукцію ": 3 партії сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філія "Менський Сир" і 12 партій сиру виробництва ТОВ "Гадячсир", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Також до теперішнього часу не досягнуто домовленості з Мінекономрозвитку України про проведення дослідження сирів українськими лабораторіями в зв'язку з відсутністю необхідної акредитації, що дозволяє визнавати їх технічну компетентність", - повідомляє відомство.

Також наголошується, що всього в лабораторію ФБУЗ "Центр гігієни і епідеміології в місті Москві" Росспоживнагляду надійшло 714 зразків сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філія "Менський сир", ТОВ "Гадячсир", ПрАТ "Пирятинський сирзавод", ПАТ "Дубномолоко" та ТОВ "Лозівський молочний завод", з яких повністю досліджені 665 зразків продукції.

За даними відомства, на дві партії сирів виробництва ТОВ "Лозівський молочний завод" видані експертні висновки про їх відповідність техрегламенту. Дана продукція допущена до реалізації населенню.

Нагадаємо, 15 жовтня Росія обмежила постачання молочної продукції "Дубномолоко" у зв'язку з тим, що в партії сиру, випущеного на цьому підприємстві, були виявлені бактерії групи кишкової палички.

Раніше Россільгоспнагляд також ввів обмеження на постачання до РФ продукції восьми українських виробників через виявлені порушення. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: