У НБУ кажуть, що в Україну "припливли" мільярди доларів

Середа, 3 жовтня 2012, 19:11

За січень-вересень 2012 року чистий приплив валюти в Україну становив близько 10 млрд доларів.

Про це заявив директор Департаменту аналізу й прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін, передає УНІАН.

"За 9 місяців чистий приплив валюти до країни становив приблизно 10 млрд доларів. Це чистий приплив. До країни приходить іноземна валюта, - сказав Кораблін. - В економіці спостерігається зростання, інфляція нульова. За вісім місяців у нас зведений платіжний баланс - плюс 300 млн доларів".

За його словами, сьогоднішня ситуація відрізняється від тієї, яка була чотири роки тому, коли гривня суттєво девальвувала, тим, що є приплив валюти до країни.

Реклама:

"За 2011 рік чистий приплив іноземної валюти становив близько 17 млрд доларів. Це чистий приплив. Чотири роки тому валюта дійсно йшла з країни, тоді дійсно були ризики", - зазначив Кораблін.

Нагадаємо, 20 вересня прем`єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд прогнозує в 2013 році середній курс гривні до долара на рівні 8,11-8,2 гривні за долар, і цей прогноз було використано для підготовки проекту держбюджету наступного року.

Як повідомлялося, 4 вересня на валютному міжбанку до середини сесії торги фактично зупинилися, так як були відсутні пропозиції щодо продажу валюти, а виставлені виключно заявки на її купівлю.

Тоді долар досяг позначки 8,2 гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: