Азаров заклав в бюджет курс гривні на рівні 8,11-8,2. Відео

Четвер, 20 вересня 2012, 12:43

Уряд закладає в проект держбюджету на 2013 рік курс гривні на рівні 8,11-8,2 гривні за долар.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Курс закладений в нас при розрахунку держбюджету і не може бути не закладений. Як без цього бюджет порахуєш? Він закладений, як зазвичай, 8,11-8,2. Підкреслюю: це середній курс", - сказав Азаров в інтерв'ю українським телеканалам 20 вересня.

Він зазначив, що по першій половині року є практично стовідсоткова впевненість, що курс гривні буде саме на такому рівні.

Реклама:

Також прем'єр зазначив, що вважає нормальним коливання курсу в межах 1-2%.

Як повідомлялося, раніше лідер Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що прогнозує курс гривні до долара в 2013 році на рівні до 8,4 гривні за долар.

Враховуючи те, що поточний ринковий курс гривні становить приблизно 8,11-8,12 гривні за долар, то за прогнозом Єфремова, слід очікувати девальвації нацвалюти на рівні 3,5%.

Нагадаємо, уряд затвердив проект держбюджету, що передбачає зростання ВВП в 2013 році на 4,5% в порівнянні з прогнозом збільшення ВВП на 3,9%, закладеним у бюджет 2012 року.

4 вересня на валютному міжбанку до середини сесії торги фактично зупинилися, так як були відсутні пропозиції щодо продажу валюти, а виставлені виключно заявки на її купівлю.

Тоді долар досяг позначки 8,2 гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: