Тігіпко хоче продовжити мораторій на продаж земель

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 17:55

В Україні необхідно продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення як мінімум до 2014 року.

Про це зачвіл віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю виданню "День".

"Відкривати ринок землі ще не можна. На мій погляд, як мінімум на 1 рік необхідно продовжити дію мораторію на продаж сільськогосподарських земель", - зазначив Тігіпко.

На його думку, необхідно перевірити в пілотному режимі, як буде працювати земельна реформа, і в разі позитивних результатів впровадити її по всій країні.

Реклама:

"Адже коли земля здається для обробки орендарю на 2-3 роки, то це може стати сигналом для несумлінних інвесторів: грабуй і не турбуйся про її якість", - додав віце-прем'єр.

На його думку, необхідно удосконалити механізми довгострокової оренди: посилити контроль за якістю землі, дотриманням посіву та дати бізнесу більше часу, щоб вкладені кошти окупилися.

Нагадаємо, 12 жовтня, заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Євген Бердніков заяивив, що після прийняття парламентом відповідних законів і прийняття урядом нормативно-правових актів можна стверджувати, що державний земельний банк в Україні створений.

Як відомо, 2 жовтня Верховна рада відмовилася продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: