"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Біглий банкір стверджує, що у минулому році взагалі не отримував грошей

П'ятниця, 31 серпня 2012, 14:04

Скандальний банкір Павло Борулько подавав до Центрвиборчкому декларацію, у якій зазначив, що у минулому році взагалі не мав доходів.

У документі, що є в розпорядженні "Економічної правди", зазначається, що жодних доходів у 2011 році не мали й члени родини банкіра.

Згідно з документом, Борулько має лише квартиру, площею 74 квадратних метри. Транспортних засобів у банкіра та його родини також немає.

Також у декларації зазначається, що Борулько погасив кредит у 120 тисяч гривень. На банківських рахунках банкіра і членів його сім'ї грошей також немає.

Реклама:

Як відомо, банкір збирався балотуватися в народні депутати на 198-му виборчому округу (місто Сміла, Черкаська область).

Однак 22 серпня Центральна виборча комісія скасувала його реєстрацію. Борулько оскаржив це рішення у Київському апеляційному адміністративному суді, проте 27 серпня той залишив рішення ЦВК в силі.

Борулько є одним з фігурантів справи про розкрадання 620 млн грн із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в 2009 році. Рятуючись від переслідування СБУ, він сховався в Білорусії. Влада цієї країни відмовилися видати банкіра Україні.
 
В обмін на політичний притулок, Борулько дав свідчення про свою роботу у часи, коли він був основним акціонером банків "Європейський" і "Національний стандарт".

В період дії тимчасової адміністрації, в цих банках відкривалися фіктивні депозитні рахунки населення, за якими виплачував компенсації Фонд гарантування.
 
За деякими даними, свідчення Борулька містять компромат на високопоставлених посадових осіб в Україні.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!