Біглому банкіру заборонили йти в депутати

Середа, 29 серпня 2012, 09:38

Екс-банкір Павло Борулько, який переховується в Білорусі, не зможе балотуватися на виборах до Верховної Ради.
 
Як повідомив "Комерсант-Україна", Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Центрвиборчкому реєструвати його кандидатом у народні депутати.
 
Борулько є одним з фігурантів справи про розкрадання 620 млн грн із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в 2009 році. Рятуючись від переслідування СБУ, він сховався в Білорусії. Влада цієї країни відмовилися видати банкіра Україні.
 
В обмін на політичний притулок, Борулько дав свідчення про свою роботу у часи, коли він був основним акціонером банків "Європейський" і "Національний стандарт".

В період дії тимчасової адміністрації, в цих банках відкривалися фіктивні депозитні рахунки населення, за якими виплачував компенсації Фонд гарантування.
 
За деякими даними, свідчення Борулька містять компромат на високопоставлених посадових осіб в Україні.
 
Після надання політичного притулку Борулько збирався балотуватися в народні депутати на 198-му виборчому округу (місто Сміла, Черкаська область).

Однак 22 серпня Центральна виборча комісія скасувала його реєстрацію. Борулько оскаржив це рішення у Київському апеляційному адміністративному суді, проте 27 серпня той залишив рішення ЦВК в силі.
 
Раніше суди відмовили в реєстрації кандидатами екс-прем'єру Юлії Тимошенко, екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, депутату Юрію Кармазіну, адвокату Юлії Тимошенко Миколі Сірому, колишньому заступнику голови СБУ Володимиру Сацюку і екс-прем'єрові Павлу Лазаренку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!