Митниця збирається направити в бюджет додатково 7 мільярдів

Понеділок, 9 квітня 2012, 18:49

Державна митна служба має намір за підсумками 2012 року направити в державний бюджет додатково 7 млрд гривень надходжень до раніше запланованих 122 млрд гривень.

Про це повідомив заступник голови Держмитслужби Олександр Дороховський, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2012 році ми плануємо перерахувати в бюджет 122 млрд гривень і це цифра, яка буде обов'язково перерахована. Додатково до цієї цифри ми плануємо перерахувати в бюджет ще 7 млрд гривень. Це та мінімальна цифра, яку ми плануємо перерахувати в бюджет", - сказав Дороховский.

За його словами, додаткові кошти планується залучити від зменшення наданих митних пільг на суму близько 2 млрд гривень, які Держмитслужба планує стягнути в договорах достовірності декларування.

Реклама:

Як зазначив Дороховский, втрати Держмитслужби від пільгового оформлення вантажів оцінюється в 44 млрд гривень на рік.

Так, за його словами, "левову частку займає природний газ", а також пільгове оформлення лікарських засобів, енергозберігаючого обладнання і літаків за договорами лізингу.

"Це і є ті напрямки, які могли б при зменшенні пільг збільшити надходження в бюджет", - сказав він.

Крім того, додаткові надходження на суму в 2,7 млрд гривень очікуються від підвищення ставок ввізного мита до рівня, визначеного протоколом Світової торгової організації.

Нагадаємо, останні тижні повідомляється, що митниця не пропускає товари, намагаючись отримати вдвічі більші гроші від розмитнення.

Також існують підтвердження того, що на митницях у зв'язку розпорядженням Віктора Януковича збільшити збори не тільки утворилися черги і не тільки штучно завищуються платежі для суб'єктів ЗЕД, а також з'явилися "саботажники" та почалися кадрові чистки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!