Уряд хоче страхувати ризики олігархів на зовнішніх ринках

Середа, 2 листопада 2011, 12:32

Уряд має намiр створити державне експортно-кредитне агентство (ЕКА) для пiдтримки нацiонального експорту.

Вiдповiдну iнiцiативу вiдображено в урядовому законопроектi про державну фiнансову пiдтримку експортної дiяльностi, який зареєстровано в парламентi 1 листопада №9373, передає "Інтерфакс-Україна".

"Створення державою в особi Кабiнету мiнiстрiв державної фiнансової установи - ЕКА - у формi публiчного акцiонерного товариства з метою страхування українського експортера вiд комерцiйних та некомерцiйних ризикiв та надання гарантiї виконання iноземним покупцем зобов'язань за зовнiшньоекономiчними договорами", - зазначається в законопроектi.

Крiм того, ЕКА зможе надавати гарантiї банкам-кредиторам за експортними кредитами та гарантувати виконання зобов'язань українськими експортерами пiд час участi в мiжнародних тендерах.

Реклама:

Як відомом, основними статтями експорту України є: метал та металургійна сировина, зернові та олійні, продукція машинобудування та добрива.

Найбільші підприємства цих галузей сконцентровані в руках певної групи осіб - Ахметов, Коломойський, Фірташ, Григоришин, Боголюбов, Жеваго, Новинський та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!