У Азарова просять не вірити Тимошенко щодо "Надра Банку"

Вівторок, 22 лютого 2011, 11:21

В уряді кажуть, що заяви Юлії Тимошенко щодо виділення урядом Миколи Азарова 3,5 млрд. гривень для "Надра Банку" є безпідставними і не відповідають дійсності.

Про це сказано в заяві прес-служби Міністерства фінансів.

"З травня по листопад 2009 року урядом Тимошенко за державні кошти придбано акції АКБ "Київ", ПАТ "Укрексімбанк", "Родовід Банк" і АБ "Укргазбанк" на суму 19,6 млрд. гривеньй", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначають у міністерстві, в січні-лютому 2010 року направлено на докапіталізацію ПАТ "Укрексімбанк" 6,4 млрд. гривень.

Реклама:

"ГоловКРУ проведено ревізії банку "Київ", "Родовід Банку" і Укргазбанку, за результатами яких встановлено чисельні порушення законодавства при використанні державних коштів, зокрема, безпідставне надання кредитів, оплата сумнівних юридичних та консультативних послуг в значних розмірах, реалізація основних засобів по заниженим цінам", - заявляють в Мінфіні.

Урядом Азарова жодні рішення щодо додаткової капіталізації банків не приймалися та жодна копійка бюджетних коштів не була витрачена на зазначені цілі", - запевняють в міністерстві.

"Тому будь-які заяви Тимошенко щодо ухвалення рішень урядом Азарова про виділення 3,5 млрд. гривень "Надра Банку" є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!