РАДА УХВАЛИЛА ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС

Четвер, 18 листопада 2010, 19:07 -

Парламент у четвер ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні та в цілому.

За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців.

Як відомо, депутати приймали кожну статтю документу два дні - у вівторок і четвер. В середу над ним парламентарії працювали в профільному комітеті Ради.

Під час прийняття в сесійній залі було розглянуто більше 4 тисяч поправок і пропозицій. Переважну частину з них було відхилено парламентською більшістю.

Реклама:

В новому варіанті Податкового кодексу депутати передбачили нові види перевірок для податківців та надали їм можливість застосовувати адміністративний арешт майна підприємців у разі невиконання ними своїх обов'язків.

Окрім цього, парламент проголосував за зниження податку на прибуток з 25% до 16%.

Також депутати залишили в новому проекті оподаткування депозитів фізичних осіб, яке має бути впроваджене в 2015 році, і податок на нерухоме майно.

Серед іншого, Рада підвищила акцизний збір на моторні бензини та дизпаливо, зберегла ставки акцизу на спирт, алкогольні напої й сигарети, і ввела акциз на скраплений газ.

При цьому найбільшого резонансу викликало затвердження депутатами нової спрощеної системи оподаткування. Відповідне питання обговорювалось близько години.

Утім, багато питань документу ще вимагають доопрацювання, зазначили в парламенті представники усіх депутатських фракцій у своїх заключних промовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: