"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МОЗ повідомив подробиці позову "Укрвакцини" проти американської компанії

Вівторок, 21 вересня 2010, 19:45

Державне підприємство "Укрвакцина" подало позов до федерального суду Портленда до американської компанії "Олден Груп" з вимогою відшкодувати збитки, понесені підприємством у результаті корупційної закупівлі вакцин

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України у вівторок ,передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У позові відзначається, що в період з 2008 по 2009 роки американська компанія "Олден Груп", що належить офшорним фірмам, зареєстрованим в Белізі і на острові Ніуе у південній частині Тихого океану, зіграла ключову роль змові з метою незаконного завищення цін на мільйони доз вакцин, призначених для використання в українській системі охорони здоров'я.

Згідно з матеріалами справи, "Олден Груп" та інші змовники використовували офшорні підставні фірми для відмивання грошових надходжень, отриманих у результаті махінацій, через банки в Латвії, США та інших країнах.

Реклама:

Передбачається, що в махінаціях були задіяні більше 50 млн. доларів, виплачених "Укрвакциною" протягом кількох років.

Про це стало відомо в результаті перевірок міжнародного фінансового аудиту.

Оскільки справа пов'язана з посадовими особами іноземних держав, інформація про хід судового розгляду не може бути розголошена, підкреслили в МОЗ.

Як повідомлялося, "Укрвакцина" має намір найняти міжнародну юридичну компанію Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP для надання консультативних послу г з юридичних питань та для представництва в Україні і за її межами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!