Суд поновив Балюка на посаді голови ДКЦПФР

Вівторок, 27 липня 2010, 23:20

Апеляціний суд Києва 27 липня відновив колишнього голову Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Анатолія Балюка на колишній посаді.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в регуляторі, посилаючись на відповідну постанову суду.

Суд також поновив колишніх членив ДКЦПФР Володимира Харицького та Івана Нестеренка.

Як повідомлялося, 27 травня Апеляцийний суд Києва не задовольнив позовні вимоги Анатолиія Балюка: відновити його на посаді голови ДКЦПФР і скасувати призначення на цю посаду Сергія Петрашка.

Реклама:

Водночас, суд визнав, що Кабмін не мав права приймати його відставку в червні 2009 року.

"Він точно не претендує на повернення. Його повністю влаштовує посада у Нацбанку. Цей позов - швидше особистісні амбіції", - підкреслив співрозмовник "Економічної правди", наближений до судового процесу.

Таким чином він відзначив, що це рішення не означає автоматичне звільнення Тевелєва, тому що рішення апеляційного суду стосувалося призначення ще Сергія Петрашко, тоді як Дмитро Тевелєв був призначений постановою Кабміну.

Анатолій Балюк був затверджений Верховною радою на посаді голови ДКЦПФР на семирічний термін за поданням президента в липні 2004 року.

Вже в грудні зміни до Конституції позбавили президента і парламент цих кадрових повноважень.

У 2008 році Конституційний суд вирішив, що право змінювати керівництво ДКЦПФР має Кабмін, але такі норми до законодавства так і не були внесені.

Це дозволило Балюку подати до суду через вісім місяців після відставки, "викликаної етичними причинами і незгодою з політичним курсом Кабміну в регулюванні фондового ринку".

Замість нього головою комісії був призначений Сергій Петрашко, який до того працював юристом у Віктора Медведчука та заступником голови ФДМ.

Він ще 5 березня 2010 року подав у відставку, яку Кабмін ухвалив 17 березня. А ще через тиждень був призначений теперишній голова комісії Дмитро Тевелєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!