У Ахметова підтвердили переговори із ММК Ілліча

Вівторок, 15 червня 2010, 17:39

Група "Метінвест" підтверджує наявність переговорного процесу з керівництвом ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча" про можливу співпрацю і об'єднання зусиль з подолання наслідків світової фінансової кризи.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Метінвесту".

"Сторони розглядають можливі кроки щодо спільної діяльності та використання об'єднаних ресурсів для зміцнення позицій національного виробника на міжнародних ринках", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше голова правління - генеральний директор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко повідомив, що комбінат після завершення суперечки навколо приналежності його контрольного пакета акцій має намір об'єднатися з "Метінвестом".

Реклама:

"Ми ведемо ці переговори, і думаю, що найближчим часом ми їх завершимо з позитивним результатом", - сказав Бойко.

Як відомо, конфлікт навколо ЗАТ "Ілліч-Сталь" і ММК ім. Ілліча став публічним після того, як 26 травня представники кіпрських компаній Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd. Ілля Горн і Борис Подольський заявили про придбання цими та ще двома кіпрськими компаніями майже 100% акцій "Ілліч-Сталі" навесні 2009 року.

За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.

Бойко спростував інформацію про намір продати комбінат, заявив про захоплення реєстратора акцій обох очолюваних ним підприємств і рейдерській атаці на них, яка триває вже більше року.

Він уточнив, що угоду з продажу акцій таємно здійснив брокер - інвестиційна компанія "GPI-Брокер", яка неправомірно скористалася виданою довіреністю.

Керівник ММК ім. Ілліча стверджує, що основною метою була персоніфікація - переоформлення акцій всередині організації орендарів, а не продаж стороннім інвесторам.

Президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі та СБУ розібратися в ситуації, що склалася.

ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших українських металургійних підприємств.

Комбінат є підприємством повного циклу. Спеціалізується на виробництві тонкого і товстого конструкційного листа, безшовних труб, балонів.

ВАТ "ММК імені Ілліча" - колективне підприємство. Власником контрольного пакета акцій ВАТ (більш як 90%) є ЗАТ "Ілліч-Сталь". У свою чергу, засновником ЗАТ є організація орендарів підприємства.

Акціонерами групи "Метінвест" є донецьке ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою на партнерських засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: