ММК Ілліча відійде Ахметову

Вівторок, 15 червня 2010, 15:43

ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча" після завершення суперечки навколо приналежності його контрольного пакета акцій має намір об'єднатися з гірничо-металургійним холдингом "Метінвест".

Про це заявив генеральний директор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми ведемо переговори з "Метінвестом", тому що, по-перше, це українська компанія, по-друге - у неї є сировина - руда, концентрат, кокс. З нашого боку - є потужне підприємство і колектив", - сказав він.

"Спільна діяльність повинна бути тільки на благо України, тому ми ведемо ці переговори, і думаю, що найближчим часом ми їх завершимо з позитивним результатом", - додав Бойко, зазначивши, що головною умовою об'єднання є захист інтересів трудового колективу, підприємства та інтересів Маріуполя.

Реклама:

Гендиректор комбінату зазначив, що настає другий етап фінансової кризи і тому необхідно думати, як виживати.

"Чи зможуть вижити в цих умовах компанії, які мають у своєму розпорядженні і виробництвом, і сировиною, і стрункою системою збуту. Об'єктивність говорить про те, що нам необхідно об'єднання з тим партнером, у кого є сировинна база", - підкреслив він.

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо пакету акцій мажоритарного акціонера комбінату - ЗАТ "Ілліч-Сталь", Бойко висловив упевненість, що ситуація вирішиться на користь комбінату.

"Сьогодні у мене немає сумнівів у тому, що це питання буде вирішено. Хочу зазначити, що прийняте нами ще в 2008 році рішення про персоніфікацію акцій серед членів організації орендарів буде неодмінно реалізовано. Люди отримають свої частки", - сказав Бойко.

У той же час він відзначив, що для вирішення цього питання необхідний час, а виробництво чекати не може, тим більше в умовах кризи, тому паралельно відпрацьовується питання об'єднання з "Метінвестом".

Як відомо, "Метінвест" належить до групи СКМ Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, 26 травня представник кіпрської компанії "Формігос Холдинг Лтд." Борис Подольський заявив, що 90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" були придбані на користь російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також декілька інших викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК імені Ілліча.

Разом з тим, генеральний директор ММК імені Ілліча Володимир Бойко спростовував інформацію про продаж підприємства, заявляючи про рейдерську атаку на меткомбінат.

3 червня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Комісія з питань боротьби з рейдерством найближчим часом вивчить ситуацію на ММК імені Ілліча.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: