Покупці ММК Ілліча кажуть, що Бойко сам продав комбінат

Середа, 26 травня 2010, 17:00

Російський металургійний концерн придбав 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", яке контролює 90% ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", що дозволяє йому встановити контроль над цим підприємством.

Про це заявив представник кіпрської "Формігос Холдинг ЛТД" Борис Подольський, який назвав себе представником нового власника ММК.

За його словами, операція з придбання пакету акцій ЗАТ була здійснена в травні 2009 року.

Водночас, Подольський не назвав кінцевого власника акцій і суму операції.

Реклама:

Він відзначив, що вся сума за акції повністю сплачена, причому банки не брали участь в угоді.

"Право власності оформлене на кілька офшорних компаній, двома з яких є "Формігос Холдинг ЛТД" і " Ривейн ЛТД", у зв'язку з чим отримання дозволу від АМКУ не знадобилося", - зазначив Подольський.

Він пообіцяв, що протягом кількох тижнів розкриє основного бенефіціара цих компаній.

Таку затримку з оприлюдненням угоди він пояснив домовленістю з гендиректором ММК, колишнім власником підприємства Володимиром Бойком про нерозкриття інформації про угоду протягом року.

При цьому Подольський висловив здивування позицією Бойка, який не визнає факту продажу ЗАТ і, відповідно, переходу підприємства новому власнику, і додав, що у випадку судових розглядів їх інтереси буде представляти російська адвокатська компанія "Право і захист".

"Ми зможемо відстояти свої права. Купівля здійснена у повній відповідності до законодавства і з усіма легітимними підписами. Ні про яке рейдерство не ідеться", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: