Соколовський прогнозує перегляд "газових" контрактів Росією

Вівторок, 16 березня 2010, 14:39

Україні вдасться змінити "газові" угоди з Росією, оскільки вона також зацікавлена в безперебійній роботі української ГТС.

Таку думку висловив колишній представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я оптиміст. Я думаю, що ця команда, яка зараз прийшла в енергетичний сектор уряду і зрозуміє, і докладе всіх зусиль для того, щоб окремі положення контрактів були переглянуті", - відзначив він.

За словами Соколовського, все залежатиме від того, наскільки чіткою, зрозумілою і переконливою буде аргументація української сторони.

Реклама:

"На середньострокову перспективу російської сторона, безумовно, зацікавлена в тому, щоб українська ГТС функціонувала нормально, а функціонування української ГТС за банкрутства НАК "Нафтогаз України"неможливе", - зазначив він.

"Тому Росія теж зацікавлена в тому, щоб врегулювати питання, щоб нормально функціонував "Нафтогаз України" і давав можливість Росії транспортувати газ до Європи", - підкреслив екс-представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки.

Як повідомлялося, 15 березня міністр енергетики Росії Сергій Шматко заявив, що Росія не отримувала від України пропозицій щодо зміни ціни на постачання російського газу.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що ініціюватиме "газові" переговори з Росією, які будуть стосуватися, перш за все, оптимальної ціни на газ, що поставляється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!