Думка експерта: Фінансування об'єктів, що виграли конкурс, кардинально ситуацію не змінить

Понеділок, 20 липня 2009, 15:52

У п'ятницю Міністерство регіонального розвитку та будівництва завершило відбір будівельних компаній для надання держдопомоги на добудову будинків зі ступенем готовності понад 70%.

Голова компанії "XXI століття" в коментарі "Економічній правді" зазначив, що кардинально фінансування бідівництва об'єктів, обраних Мінрегіонбудом на акціоні, не вплине на відродження ринку нерухомості.

"Певною мірою, ті компанії, які вклали величезні кошти в будівництво житлових об'єктів, отримали сигнал і надію, що рано чи пізно їх об'єкти будуть профінансовані", - вважає він.

При цьому Парцхаладзе виразив надію, що через два-три місяці у компаній, які виграли конкурс, з'являться кошти і це дозволить їм завершити будівництво об'єктів з 70% готовністю.

"Це, безумовно, позитивний сигнал для ринку нерухомості, але 82 об'єкта - це не той обсяг, який міг би підняти економіку. Хоча сьогодні будь-який позитивний крок вселяє надію і дозволяє уникнути паніки", - наголосив голова "XXI століття".

За його словами, кардинальних змін на ринку нерухомості не варто очікувати.

"Є економічний фактор і є соціальний фактор. Соціальний фактор характеризується тим, що напруга вже знімається в настроях населення. Що стосується економічного фактору, то тут поновлення будівництва дозволить поліпшити показники попиту на металопродукцію і на будматеріали", - впевнений Парцхаладзе.

Він також зазначив, що пропозиція Мінрегіонбудом обмеження для участі в ауціоні у вигляді поргового значення вартості квадратного метра є "цілком справедливою".

Економічна правда 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!