На Arselor Mittal чекають суд і страйки

Четвер, 11 червня 2009, 09:24

Профспілки ВАТ "Arselor Mittal Кривий Ріг", колишньої "Криворіжсталі", судитимуться з адміністрацією.

Вперше у регіоні профспілки через суд намагаються протистояти намірам керівництва запровадити скорочений робочий тиждень, повідомляє Deutsche Welle.

Перевести підприємство на триденний робочий тиждень керівництво планує з 1 серпня.

Іншого виходу не бачить, адже за останні 4 місяці обсяги виробництва впали настільки, що досягли рівня найскрутніших часів, які комбінат переживав на початку 90-х - сказано в офіційному повідомленні керівництва підприємства робітникам.

Реклама:

З цим категорично не згодні профспілки комбінату.

За словами заступника голови профспілки Володимира Третьякова, зазначені наміри керівництва суперечать умовам колективного договору, соціальним нормам меморандуму між Кабміном та підприємствами ГМК, а також є порушенням інвестзабов'язань.

Разом з судовим позовом, профспілки відстоюватимуть інтереси робітників і в інший спосіб, в тому числі за допомогою мітингів та страйків.

За словами Третьякова, це рішення зачіпає інтереси не лише 41 тисячі працівників комбінату, для яких скорочений тиждень означає втрату до 30 відсотків зарплатні, але й цілого регіону, більшість підприємств якого так чи інакше пов'язані із ВАТ "Arselor Mittal Кривий Ріг".

Адже податки "Криворіжсталі" та підприємств-подрядників формують до 70% бюджету міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!