На "Арселор Міттал Кривий Ріг" скоротять робочий тиждень в обхід профспілок

Четвер, 28 травня 2009, 18:16

Генеральний директор ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" (АМКР) Жан Жуе без узгодження з профспілковим комітетом підприємства у четвер підписав наказ про перехід меткомбінату на триденний робочий тиждень.

Про це під час наради з питань співпраці Фонду державного майна України і Центрального комітету профспілки металургійної гірничо-видобувної промисловості України заявив голова профкому АМКР Юрій Бобченко, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, згідно з наказом, весь денний персонал меткомбінату буде переведено на триденний робочий тиждень з 1 серпня 2009 року.

Бобченко переконаний, що, підписавши наказ, керівництво меткомбінату грубо порушило умови колективного договору.

Реклама:

У зв`язку з цим виконуючий обов`язки голови ФДМУ Дмитро Парфененко зазначив, що Фонд негайно відреагує на "одностороннє порушення нашої джентльменської угоди з керівництвом підприємства".

Як повідомлялося, 14 травня Фонд державного майна України і ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" підписали нову редакцію договору купівлі-продажу ВАТ "Криворіжсталь".

Ця редакція передбачає зміну терміну виконання деяких інвестзобов`язань, взятих покупцем - компанією "Арселор Міттал". Зокрема, передбачається зменшення інвестицій, що стосуються програми збільшення виробничих потужностей, технічного переоснащення і модернізації підприємства.

Крім того, власник підприємства погодився у повному обсязі забезпечити виконання всього блоку соціальних зобов`язань, передбачених договором, включаючи збереження штатної чисельності, своєчасну виплату заробітної плати.

Також, відповідно до спільного рішення трудового колективу і власника, термін дії соціальних зобов`язань продовжено до 2011 року включно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!