Україна готова підписати з Chevron угоду про видобуток сланцевого газу

Вівторок, 18 листопада 2014, 20:17

Україна виконала всі умови для підписання операційної угоди на видобуток сланцевого газу з американською компанією Chevron, яка займається розробкою Олесської площі, і очікує одержати підтвердження виконання цих умов у середині грудня.

Про це на прес-конференції сказав голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович, передає УНІАН.

"Держава виконала всі умови. В понеділок, 17 листопада, уряд надіслав компанії відповідного листа. Через 30 днів компанія Chevron повинна направити відповідь з тим, що держава виконала всі умови для підписання операційного договору", - сказав Климович.

За його словами, представники "Надра України" провели ряд зустрічей з представниками компанії Chevron для врегулювання спірних моментів, а також задоволення інтересів обох сторін, проте операційна угода ще не підписана.

Реклама:

При цьому Климович закликав Chevron прискорити процес підготовки до підписання операційної угоди.

"Успіх підписання операційної угоди залежатиме від бажання Chevron розглянути компромісні пропозиції української сторони, зняти спірні питання, які виникають у процесі переговорів, і завершити процедуру на умовах, прийнятних для обох сторін", - додав він.

Присутній на прес-конференції голова Державної служби геології і надр Дмитро Кащук підтвердив готовність держави підписати операційний договір із Chevron.

За його словами, Україна після підписання договору про розподіл продукції із Chevron в листопаді 2013 року внесла низку змін до законодавства для полегшення діяльності компанії, видала їй відповідний дозвіл на надрокористування, визначила орган, який регулює діяльність компанії в Україні, а також задовольнила ряд інших вимог американської компанії.

"На даний момент ми очікуємо від інвесторів виконання своїх умов, а саме - підписання операційного договору", - резюмував Кащук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: