Roshen Plaza. Что строит на месте Киевской фабрики корпорация Порошенко

Roshen Plaza. Что строит на месте Киевской фабрики корпорация Порошенко

Корпорация Roshen перенесла свой офис с Рыбальского полуострова на Киевскую кондитерскую фабрику. Здесь сократят производство, а на высвобожденных площадях создадут современное общественное пространство. (укр)
Пятница, 28 сентября 2018, 10:00 -

Влітку корпорація Roshen, яку Петру Порошенку так і не вдалося продати, покинула Рибальський півострів у Києві, де вона базувалася з початку заснування у 1996 році.

Тепер її офіс — на Київській кондитерській фабриці, яка знаходиться біля Деміївської площі, поряд з метро Деміївська. Тут компанія планує завершити проект громадського простору Roshen Plaza.

Як відбувається реконструкція об'єкта, які інвестиції заплановані в оновлення фабрики і як виглядають "золоті злитки" Roshen — у фоторепортажі ЕП.

Ідея перетворення промислового об'єкта на громадський простір не нова навіть в Україні. У Львові Андрій Худо та його партнери на території колишнього склозаводу організували FESTrepublic з книгарнею, кав'ярнею, дитячим садком, броварнею, нічним клубом та офісом.

Інноваційний парк UNIT.City в столиці на території Київського мотоциклетного заводу створив Василь Хмельницький.

Бажання вдихнути нове життя у промислові споруди Київської кондитерської фабрики належить гендиректору Roshen В'ячеславу Москалевському. У 2014 році керівництво корпорації вирішило перенести частину виробничих потужностей у Вінницю, а також в Бориспіль, де невдовзі почне роботу нова бісквітна фабрика.

Roshen Plaza стане не лише новою резиденцією компанії, а й новим громадським простором. Проект планують завершити у 2020 році.

 

У рамках першого етапу навесні 2018 року компанія відкрила екскурсійну  програму "Шоколадна фабрика Roshen". Один з виробничих цехів спеціально обладнали для показу роботи шоколадної лінії. Бюджет створення "Шоколадної фабрики Roshen" становив понад 30 млн грн.

ФОТО 2

Тут можна дізнатися історію однієї з найстаріших шоколадних фабрик в Україні. Вона була побудована на місці цукрово-рафінадного заводу у 1874 року в селі Деміївка купцем Валентином Єфимовим. У 1923 році її перейменували на фабрику імені Карла Маркса.

 

Дитячі екскурсії на фабрику Roshen проводяться вісім років. Щорічно їх відвідує близько 100 тис дітей. Тепер туди можуть потрапити і дорослі, придбавши квиток за 100 грн. Під час екскурсії відвідувачі дізнаються, хто завіз шоколад у Європу, чому колись його можна було купити лише в аптеках і як його виготовляють зараз.

 

У цеху можна побачити і виробництво "золотих злитків" Roshen — шоколадної плитки Elegance, яку залізне звірятко загортає в жовту фольгу.

 

Що ж стосується нового офісу Roshen, то його розробило архітектурне бюро МААСС. Це величезний open space.

 
 

"Фабрика не припинила існування, але її потужності були зменшені. Традиційну продукцію — "Київський торт" та цукерки "Київ вечірній" — і далі будуть виготовляти на Київській кондитерській фабриці", — пояснює директор з розвитку соціальних проектів кондитерської корпорації Roshen Ірина Пономаренко.

 

У проект благоустрою фабрики у 2018 році інвестують 90 млн грн. Два інші поверхи корпорація планує переробити на громадський простір та коворкінги.

 

У 2018 році корпорація оновить новорічну ілюмінацію на фабриці та відкриє два арт-об'єкти, про які обіцяє розповісти згодом.

 

У 2019 році Roshen планує встановити на території фабрики фонтан і технічний комплекс для світло-музичного шоу.

 
 

Також планується відкриття сезонної ковзанки площею понад 2 тис кв м.

 
Фото Дмитра Ларіна та корпорації Roshen
Матеріал написано за ініціативи редакції. Усі витрати на створення фоторепортажу в усіх без винятків випадках здійснюються лише за рахунок редакції. Якщо у вас є цікаві ідеї для фоторепортажів, які стосуються успішних підприємств та кейсів, надсилайте свої пропозиції на поштову скриньку "Економічної правди": econompravda@gmail.com 
Реклама: