Украинцу выделили космодром в США
PROMOTED

Украинцу выделили космодром в США

Вторник, 8 мая 2018, 16:00 -
Украина получила возможность вернуть лидерские позиции в космической отрасли благодаря выделенному недавно космодрома компании FireFly Aerospace, владельцем которой является украинец Максим Поляков (max polyakov). (Укр.)

Так, компанія стала другою в світі, яка може здійснювати управління космодромом на території США.

Про це повідомляє Space News.

Як зазначив Максим Поляков: "Потенціал українських розробників і галузі космічних технологій в цілому може зробити нашу країну світовим лідером, проте весь цей час Україна не мала власного майданчика для випробувань і запусків. Виділення космодрому може дати величезний поштовх для глобальних позитивних змін. Але, виключно наших зусиль для того, щоб змінилася система на рівні країни - мало. Ми, як приватна компанія, вкладаємо величезні матеріальні та людські ресурси в створення умов для розвитку, але законодавча підтримка і створення умов ринку всередині країни, як це відбувається в інших країнах - це завдання держави. У нас в країні було дуже багато проектів у космічній галузі, які, на жаль, з різних причин не реалізувалися. Ми дуже сподіваємося на те, що Україна зможе подивитися на досвід інших країн, наприклад, США, де свого часу зробили ставку на залучення приватних інвесторів та розвиток приватного космосу, і результати зараз бачить весь світ ".

FireFly Aerospace отримала право на стартовий майданчик на базі ВПС штату Ванденберзі, яка буде використана найближчим часом (у вересні 2018 року) для виходу Delta 2. Саме після фінального запуску Delta 2 компанія FireFly Aerospace отримає майданчик для своїх ракетоносіїв Alpha і Beta.

FireFly AeroSpace повідомляє, що ВПС оприлюднили "заяву про підтримку" для передачі космодрому Space Launch Complex 2 West (SLC-2W) в Ванденберге компанії FireFly Aerospace для його використання ракетами-носіями Alpha і Beta.

Реклама:

Бред Оброкто, директор по запуску в FireFly, розповів, що компанія розраховує взяти на себе цей майданчик незабаром після цього фінального запуску Delta 2: "Ми також будемо працювати з вимогами до деталей для всіх систем, які будуть задіяні під час запуску з SLC-2W. Ми будемо тісно співпрацювати з нашими партнерами в ВПС США і НАСА, щоб забезпечити плавний і успішний перехід ", - заявив Оброкто.

Він сказав, що компанія розраховує зберегти значну частину існуючої інфраструктури на майданчику, з "мінімальної доопрацюванням", необхідної для підтримки запуску Alpha.

Сподіваючись, що фінальний запуск Delta 2 пройде за розкладом, FireFly розраховує вчасно отримати майданчик для першого запуску Alpha в третьому кварталі 2019 року. Очікується, що компанія зможе виконувати щомісячні запуски транспортного засобу до кінця 2020 року.

 Повний текст статті: http://spacenews.com/firefly-aerospace-to-take-over-vandenberg-delta-2-pad

Реклама: