СПЕЦПРОЕКТ "Страна 4G"
При поддержке Киевстар
Что такое семейная подписка и для чего она нужна

Что такое семейная подписка и для чего она нужна

Понедельник, 22 марта 2021, 14:00 -
Музыка, фильмы, книги и многое другое становятся частью подписной модели: человек платит раз в месяц или в год конкретную сумму и получает за это перечень услуг. (укр)

На цьому можна легально та зручно заощадити. Багато сервісів та компаній пропонують сімейні тарифи, які можна розділити з кількома користувачами, що в кінцевому підсумку коштуватиме дешевше.

Розповідаємо, чому сімейна підписка останнім часом така популярна та на чому, крім Netflix, можна заощадити.

Що таке сімейна підписка

За останні кілька років підписна модель активно розвивається. Її запроваджує дедалі більше сервісів.

Одним з найпопулярніших сервісів є Netflix, який ще у 1990-х роках почав власний бізнес за підписною моделлю. Компанія надсилала поштою диски з фільмами, які замовляли підписники.

Чому підписка? Це зручно і компаніям, і клієнтам.

Наприклад, до появи сервісу Apple Music люди купували цифрові треки в середньому по 0,99 дол. Зараз за 4,99 дол на місяць можна отримати доступ до всієї музики світу, а якщо використовувати сімейну підписку, то вийде ще дешевше.

 

Сімейна підписка дає можливість розділити тариф з близькими людьми. Так, він буде трохи дорожчий за звичайний, але ним будуть користуватися кілька людей, що в підсумку зробить його використання вигіднішим.

Навіть якщо ви не підписані на жодні сервіси, то все одно напевно користуєтеся цією моделлю. Саме так ми отримуємо мобільний зв'язок, інтернет, платимо за оренду житла.

Які сімейні підписки пропонують стримінгові сервіси

Сімейний доступ є майже в кожного сервісу, який пропонує підписку.

Наприклад, Netflix бере 9,99 євро на місяць за стандартний тарифний план з розширенням HD та доступом для двох пристроїв, а за преміум-план, яким можуть користуватися п'ять осіб, – лише 11,99 євро.

 

Apple Music пропонує персональну підписку на місяць за 4,99 дол та 7,99 дол – за сімейну. Це дає можливість користуватися підпискою п'ятьом людям. Важливо, щоб усі вони мали облікові записи однієї країни.

Підписка на YouTube Premium коштує 99 грн на місяць за індивідуальний тариф і 149 грн на місяць за сімейний доступ. Це дає можливість дивитися відео без реклами та слухати музику в YouTube Music. Сімейний план також передбачає доступ для п'ятьох користувачів.

Що пропонують мобільні оператори

Мобільні оператори дають можливість клієнтам економити завдяки контрактним тарифам.

Контрактне обслуговування дозволяє об'єднати в один рахунок до п'яти номерів членів родини або друзів. Оплачувати зв'язок та керувати послугами може одна людина, що зручно для родини.

Мобільний оператор натомість пропонує меншу вартість тарифу. Так робить, наприклад, американский T-Mobile. В Україні "Київстар" недавно запустив знижки при підключенні двох і більше номерів на спільний контрактний рахунок.

Наприклад, якщо на рахунку буде три номери, оператор на рік зменшить вартість кожного тарифу на 10%. Залежно від обраного тарифу та кількості номерів за цей час можна заощадити кілька тисяч гривень.

Ще один варіант заощадити на мобільному зв'язку – сімейні тарифи, які є на контракті, наприклад, "Київстар Родина". Його вартість становить 100 грн на місяць. За ці гроші оператор пропонує абонентам безлімітні дзвінки в мережі та 60 хвилин для дзвінків на інші напрямки, 6 Гб мобільного інтернету та "безлім" на популярні соціальні мережі й месенджери.

 

Тариф з такими ж умовами на передплаті буде коштувати дорожче, 125 грн на чотири тижні, тому це ще один хороший спосіб заощадити. Тим паче, що підключити такий тариф можна не обов'язково родині. Це можуть бути друзі, з якими ви домовитеся поділити витрати, як і з сімейним пакетом Apple Music.

Перейти на контрактне обслуговування можна в будь-якому фірмовому магазині мобільного оператора, це просто і триває 10-15 хвилин. Також можна замовити тарифний план та договір з доставкою.

Чому користувачі обирають формат родинного користування

Головна причина – економія. Зараз у багатьох людей є підписки на різні сервіси. Якщо порахувати їх загалом, то за місяць може вийти значна сума. Якщо інші родичі користуються ними окремо, то сума стає ще більшою.

Сімейні тарифні плани допомагають заощаджувати. Вони дозволяють ділитися платною підпискою з друзями та членами сім'ї, тому вартість на людину різко зменшується.

Крім того, ці формати мають додаткові функції. Наприклад, оплачуючи YouTube Premium, ви отримуєте і YouTube Music.

Це стосується і контрактних тарифів "Київстару": ви платите за мобільний зв'язок, а "Домашній інтернет" можете підключити без жодних доплат.