Фишинговый сайт НАПК крадет конфиденциальные данные декларантов

Понедельник, 6 августа 2018, 19:25

Злоумышленники создали фишинговый ресурс Единого государственного реестра деклараций лиц, уполномоченных на выполнение функций государства или местного самоуправления.

Про це на своїй сторінці в Facebook попереджає Міністерство юстиції.

"Державне підприємтсво "Українські спеціальні системи", Адміністратор Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, попереджає про розміщення в мережі Інтернет фішингового порталу Реєстру. Фішинговий ресурс розташовано за адресою portal.nazk.org.ua", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що характерною ознакою фішингового ресурсу є граматична помилка, що міститься в його назві на сторінці "входу": "Єдиний держаний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

"Щоб переконатися, що Ви перебуваєте на офіційному порталі Реєстру, зверніть, будь ласка, увагу на електронну адресу, зазначену в командному рядку Вашого браузера. Справжня адреса реєстру: portal.nazk.gov.ua", - повідомляють у Міністерстві.

Реклама:

Напомним, 24 апреля новый сайт Минэнергоугля Украины по вэб-адресу www.mev.gov.ua взломали и зашифровали.

Злоумышленники требовали за восстановление 0,1 биткоина (около 900 долларов), при неуплате взломщики грозили уничтожить всю информацию с сайта через 10 часов.

После этого, Минэнергоугля вновь начало использовать свой старый сайт www.mpe.kmu.gov.ua, который с января до конца апреля не обновлялся.

Минэнергоугля создало рабочую группу для анализа причин взлома его сайта и обещало восстановить его работу в ближайшее после взлома время.

Экономическая правда

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама: