Майже той самий iPhone, тільки трішки дорожче: що нового показала Apple

Майже той самий iPhone, тільки трішки дорожче: що нового показала Apple

Які інновації Apple представила у своїх продуктах 2023 року та якими будуть ціни на них?
Середа, 13 вересня 2023, 00:15 -
apple

Уже традиційно на початку осені компанія Apple презентує нові продукти, серед яких найбільш очікуваним є iPhone. Для цьогорічної презентації компанія обрала слоган Wonderlust. Вислів можна розглядати як гру слів. З одного боку, він означає "велике бажання подорожувати", а з іншого – може перекладатися як "сильне бажання бути враженим".

Однак компанії Apple вражати стає дедалі важче. Часи, коли поява нового iPhone перевертала індустрію, залишилися далеко позаду. Напевно тому Apple дедалі частіше використовує прикметник "найкращий" для порівняння нових продуктів з попередніми версіями своїх девайсів.

Під час останньої презентації компанія, як завжди, зробила акцент на продуктивності, якості фото та дизайні, уперше за багато років змінивши певні елементи смартфона.

Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 ззовні не відрізняється від Series 8. Головні зміни заховані в "начинці". Нове покоління Apple Watch отримало процесор Silicon S9, який набагато продуктивніший за свого попередника і вдвічі швидше рахує завдання, повʼязані з нейромережами. Новий процесор має на 30% швидший графічний процесор.

Дисплей Series 9 може ставати вдвічі яскравішим порівняно з попередньою серією – до 2000 ніт. Крім того, дисплей може тьмянішати до 1 ніт, що підходить для темних приміщень, наприклад, для театру. Час автономної роботи Series 9 не змінився і становить 18 годин.

 
фото apple

Нововведенням годинника стала Siri, яка тепер працює на годиннику без підключення до мережі. Щоправда – лише коли необхідно виконати прості завдання. Також Siri може відповідати на питання про стан організму.

Нові Apple Watch отримали додатковий жест: подвійний дотик великим і вказівним пальцем один об одного. Саме в цей момент годинник розпізнає відповідний рух м'язів.

Цей жест дозволить відповідати на дзвінки, ставити музику на паузу, вимикати будильник, перегортати віджети на головному циферблаті. В Apple гарантують, що спеціальна нейромережа буде розпізнавати саме цей рух.

У watchOS 10 компанія додала функцію NameDrop, коли два власники Apple Watch зможуть поділитися власними контактами, зблизивши два екрани своїх годинників.

 
фото apple

У якийсь момент представлення Apple Watch перервалося і презентацію заповнила "Мати природа", перед якою керівництво корпорації звітувало про розширення своїх екологічних політик. CEO Apple Тім Кук особисто відзвітував, що до 2030 року абсолютно вся продукція компанії відповідатиме політиці Net Zero (нульові викиди). Також Кук підкреслив, що все виробництво "яблучних" годинників живитиметься від "зеленої" енергії.

Apple Watch Ultra 2

Крім класичної версії годинника, техногігант представив Apple Watch Ultra 2. Найпотужніший годинник отримав більш яскравий екран – 3000 ніт.

Цей годинник також отримав нове "залізо" – чип S9 і можливість управління новим жестом, аналогічно до Apple Watch Series 9. Нове програмне забезпечення годинника WatchOS 10 дозволяє йому підʼєднуватися до аксесуарів для велосипедів і отримувати їхні показники через Bluetooth напряму з датчиків.

 
фото apple

Автономність роботи нових Watch Ultra 2 в активному режимі становить 36 год, що вдвічі більше, ніж у звичайної серії. Ба більше, в Apple заявляють, що друга версія Ultra в режимі збереження енергії зможе працювати до 72 год.

Вартість Apple Watch SE становить 249 дол, Apple Watch Series 9 – 399 дол. Ціна за Apple Watch Ultra стартує від 799 дол. Нові моделі годинників уже можна замовити, а їх офіційні продажі почнуться 22 вересня.

iPhone 15 і 15 Plus

 

Як і у 2022 році, Apple представила лінійку нових iPhone у чотирьох версіях: дві моделі смартфонів початкового рівня (iPhone 15 та iPhone 15 Plus) і дві – для вибагливих користувачів (iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max/Ultra).

Одним з оновлень лінійки стала поява технології Dynamic Island. У попередній версії iPhone вона була доступна тільки у версії Pro. "Чубчик" на екрані, уперше представлений в iPhone 10, замінили вирізом у формі таблетки.

 
фото apple

Dynamic Island дозволяє відображати сповіщення та поточну активність (музику, що відтворюється, таймер, підключення AirDrop, маршрути з карт).

Новий iPhone 15 має екран з діагоналлю 6,1 дюйма і дисплеєм Super Retina XDR, iPhone 15 Plus – екран з діагоналлю 6,7 дюйма і таким же дисплеєм. За сонячної погоди яскравість усіх екранів сягатиме 2000 ніт.

 
фото apple

Кращу продуктивність смартфонів Apple має забезпечити новий процесор A16 Bionic (в iPhone 14 встановлений чип A15 Bionic). Цей процесор нове покоління iPhone отримало від свого попередника 14 Pro.

Головною новацією у смартфонах стала заміна розʼєму Lightning на USB-C. Тепер користувачі зможуть використовувати ширшу лінійку зарядних пристроїв. Роз’єм USB-C дозволяє заряджати за допомогою того ж кабелю не тільки iPhone 15, а й Mac або iPad. Apple ухвалила таке рішення через вимоги законодавства ЄС.

Ще однією особливістю iPhone 15 та iPhone 15 Plus стала камера. Основна камера iPhone 15 отримала 48 Мп, що в чотири рази більше, ніж у попередній моделі. Надвисока роздільна здатність дозволяє легше, ніж будь-коли, робити яскраві фотографії з високою деталізацією – від моментальних знімків до пейзажів.

 
Нова основна камера на 48 Мп робить фотографії з неймовірною якістю та деталізацією
фото apple

Нові iPhone працюватимуть на три години довше, ніж iPhone 12. iPhone 15 у режимі відтворення відео може працювати 20 год, iPhone 15 Plus – 26 год. Ціна на iPhone 15 стартує із 799 дол, iPhone 15 Plus  – з 899 дол.

iPhone Pro та Pro Max

 

Apple дотримується традиції окремого представлення своїх смартфонів Pro-версій: компанія презентувала iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.

Першою видимою зміною версії Pro став титановий корпус. В Apple зазначають, що iPhone 15 Pro – це перший смартфон компанії, виготовлений з титану аерокосмічного класу, який використовується в космічних кораблях для польотів на Марс. Такий корпус не просто додає новизни, а робить iPhone легшим. В Apple відзначають, що нові Pro найлегші з усієї серії. Щоправда, скільки вони важать, не зазначається.

 
фото apple

Ще однією вагомою зміною стала перероблена кнопка Silence. Замість неї інженери Apple додали Action Button, аналогічну до тієї, яку має Apple Watch Ultra. Користувач зможе сам налаштувати функцію для цієї кнопки: ліхтарик, запуск Siri, диктофон, увімкнення камери, відкриття будь-якого додатка, виконання будь-якої дії всередині програми.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max отримали новий 3-нанометровий чип А17 Bionic з 19 млрд транзисторів, який компанія називає найпотужнішим серед усіх iPhone. Також новий процесор має на 20% швидший графічний процесор.

 
фото apple

Презентуючи смартфони Pro-версії, Apple зробила акцент на камері. Основна камера телефону дає змогу знімати з роздільною здатністю 48 Мп в RAW та отримувати приголомшливу кількість деталей. Камера отримала значні покращення і може видавати якісний результат за гіршого освітлення. Для цього Apple доопрацювала модуль камери.

 
Тепер користувачі можуть знімати з учетверо вищою роздільною здатністю
фото apple

iPhone 15 Pro Max отримав пʼятикратну телефотокамеру з найдовшим оптичним зумом серед будь-яких смартфонів компанії. Також апарат підтримує USB 3, що дозволяє втричі швидше переміщувати дані на інші пристрої.

 
фото apple

У режимі відтворення відео iPhone 15 Pro може працювати 23 год, iPhone 15 Pro Max – 29 год. Ціна на iPhone 15 Pro стартує з 999 дол, iPhone 15 Pro Max – з 1 199 дол.

Реклама: