Волонтерити для ЗСУ. Як зібрати для армії 147 мільйонів – досвід ГО "Справа громад"
PROMOTED

Волонтерити для ЗСУ. Як зібрати для армії 147 мільйонів – досвід ГО "Справа громад"

Понеділок, 12 вересня 2022, 17:30 -
Якби весну і осінь 2022 року сер Вінстон Черчилль міг провести в Україні, він точно повторив би ці слова.

"Якщо ви йдете крізь пекло, не зупиняйтеся", - Вінстон Черчілль24 лютого, як і тисячі українців, ми не замислювалися, що на нас чекає – одні ставали до зброї, інші – почали споряджати, комплектувати, вдягати, возити, годувати захисників.

Вбивати окупанта або допомагати тим, хто вбивав окупанта – місія притомного громадянина була очевидна. Усі, хто причетний до ГО "Справа Громад", знав, що значить "волонтерити для ЗСУ". Ще із 2014 року.

Ми вже допомагали збройникам після того як ними "опікувався" Янукович. Déjà vu, як воно є. Але саме воно допомогло нам правильно визначати пріорітети.

Уніформа, бронежилети, каски, білизна, берці, спальники. Коли вже не можна було купити навіть в Європі, ми закуповували спеціальну сталь, щоб робити бронеплити в Україні. Кулемети, радіостанції, генератори, медичне забезпечення… це взагалі окрема історія.
Колісна техніка – ще в 2014 році "Крила Фенікса" Юрія Бірюкова першими закупили для війська НОВІ пікапи, тому що нова машина, це нова машина.

 
ГО "СПРАВА ГРОМАД"

Так – дорожче, але і надійніше. Цього року ми теж зробили ставку на нові пікапи. А якщо вже "корчі", то спеціальні – військові, повнопривідні, вантажні. Закупівля нових італійських броневиків була найдовшим проектом.

Більше трьох місяців ми готували документацію для MLS Shield і дотисли його реалізацію – бачити задоволені обличчя десантників, коли вони приймають ТАКИЙ "підгон", це окрема волонтерська радість.

 
ГО "Справа громад"

"Локі" - унікальний комплекс спостереження упакований в броньований бус. Цим комплексом жив наш Гліб Бабіч. В той день, коли його група підірвалася, вони їхали шукати місця для камер спостереження.

В машині була практично усі група розробників комплексу… У нас досі питають, чи може той чи інший батальйон отримати собі "Локі". Ми обов’язково завершимо справу Гліба, проект "Локі" буде реалізовано і тому, що збройникам він потрібен, і в пам’ять про нашого побратима.

 
ГО "Справа громад"

Безпілотники? Так, і вони були. І сотні маленьких Autel, і великий комплекс із трьома планерами, який не боїться російських РЕБ (його ми називаємо #ОчіАрти ). Правда більша частина цього проекту ще попереду. І це не просто закупівля дронів, а й навчання операторів – ми в курсі, наскільки це важливо.

 
ГО "Справа громад"

А ще були не такі красиві, але край важливі господарчі історії, як системи очистки води, бензопили, лопати, а тепер вже й пічки-буржуйки, кабелі, будівельні матеріали… Довго перераховувати, але подивіться на слайди, там все видно.

 
ГО "Справа громад"
 
ГО "Справа громад"
 
ГО "Справа громад"

Ми закупили все це на гроші благодійників – ВАШІ гроші. Від 24 лютого і по 24 серпня на рахунки ГО "Справа Громад" від небайдужих людей надійшло пожертв на суму 147 мільйонів 669 тисяч 356 гривень.

Хтось перераховував 50 гривень, хтось тисячу, хтось тисячі і десятки тисяч. Немає слів, щоб висловити належну вдячність за кожну гривню.

 
ГО "Справа громад"

Все це ми робимо в партнерстві із фондом Петра Порошенка, який від самого початку ухвалив рішення оплачувати 50% кожного нашого рахунку.

Тобто на кожну тисячу гривень, що надходила на рахунок ГО від громадян, фонд додавав тисячу гривень від себе. Це шляхетний приклад примноження пожертв. Саме цей підхід дозволив нам замахнутися на купівлю бронетехніки, великих безпілотників і сотень вантажівок.

Це важливо, адже спільно пожертви від людей, внески від благодійного фонду Порошенка і пожертві від корпорації "Roshen", це 1 мільярд 234 мільйони 145 тисяч 284 гривні. За 6 місяців великої війни. І про більшу частину цієї допомоги не було ані слова в ЗМІ чи соцмережах.

 
ГО "Справа громад"

Ми із повагою ставимося до грошей, котрі нам довіряють люди. Ми закуповуємо саме те, на що просимо гроші. Ми завжди знаходимо ціну, що є найменшою на ринку.

Ми свідомі того, що знижки, які нам надають постачальники, це ЇХ допомога нам і вдячні за це. Про більшість невеличких чи середніх закупівель ми не згадували – привіт тим, хто розпатякує про PR.

Про окремі проекти, що ми профінансували, ми зможемо говорити лише після війни. Така реальність і це правильно.

Що буде робити волонтерська команда "Справи Громад" осінь-зиму? Трохи часу і ми розповімо про це детально. Якщо двома словами – ми допоможемо ЗСУ краще бачити ворога, краще пересуватися і… почуватися тепло. Зима близько? Ніч темна і сповнена жахів? Це не лякає, якщо МИ РАЗОМ реалізуємо задумане.
Разом. Про це ще давні римляни казали – RES PUBLICA – СПРАВА ГРОМАД.
ВАШІ гроші + НАШ хист + сила ЗСУ = перемога УКРАЇНИ.
Допомогти тут:

 
ГО "Справа громад"

КНОПКА ІЗ ПОСИЛАННЯМ НА ДОНЕЙТ СТОРІНКУ ГО

Дякуємо кожному, Ваші ГО "Справа Громад".