Надійний тил: як бізнес надає підтримку Збройним силам України
PROMOTED

Надійний тил: як бізнес надає підтримку Збройним силам України

П'ятниця, 24 червня 2022, 18:00 -
Четвертий місяць поспіль представники українського бізнесу приймають найактивнішу участь у протистоянні загарбнику. І кожна така компанія дієво та доцільно використовує власні ресурси задля перемоги.

Всебічна допомога від компанії Corteva

 
Corteva

Corteva Agriscience — міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія, що працює в 130 країнах світу. Компанія є провідним постачальником насіння та засобів захисту рослин для українських фермерів та має насіннєвий завод у Полтавській області.

Corteva однією з перших компаній засудила широкомасштабну війну, розпочату росією проти України, а також оголосила про вихід з російського ринку. На знак підтримки українців Corteva активно займається допомогою постраждалим та евакуйованим особам, піклуючись про безпеку життя та продовольчу безпеку.

 Corteva  виділила фінансування благодійному фонду Let’s Help на закупівлю 1800 продовольчих наборів тривалого зберігання вагою до 30 кг кожен для самотніх людей похилого віку в місцевих територіальних центрах соціального захисту населення у Київській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Полтавській, Одеській та Запорізькій областях.

Завдяки фінансуванню Corteva Харківське громадське об’єднання "Крізь війну", що опікується потребами людей, які не можуть подбати про себе самостійно, дозволить покрити потреби в харчуванні, медичних та інших послугах для 120 українських родин протягом місяця.

 
Corteva

Також компанія профінансувала закупівлю обладнання, що забезпечить безперебійну роботу Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги, яка  наближена до зони активних бойових дій.

Завдяки цільовому фінансуванню компанії інклюзивна пекарня Good Bread виготовила близько семи тисяч буханок хліба, які були роздані постраждалим на звільнених територіях Київщини та Чернігівщини.

Долучилась компанія і до всеукраїнської ініціативи "Сади Перемоги", яка впроваджується проектом "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe) за підтримки Уряду Канади.

Громади отримують допомогу в нарощувані обсягів вирощуваних овочів, переробки, зберігання та збуту отриманого врожаю. Частина обладнання для переробки (сушки, автоклави тощо) буде закуплена за рахунок фінансування Corteva Agriscience.

Corteva підтримує кризовий фонд організації Global Giving, що спрямований на гуманітарну допомогу постраждалим громадам України та прилеглих регіонів, які приймають українських біженців.

 
Corteva

Компанія налагодила фінансування та постачання необхідних медикаментів для потреб громад і госпіталів у Київській, Полтавській та Харківській областях, організовуючи закупівлю товарів за кордоном.

Частину матеріалів надавали співробітники компанії як власну пожертву через американську некомерційну організацію "Конвой Надії"

Компанія профінансувала закупівлю електрохірургічного обладнання для Військово-медичного клінічного центру північного регіону у м. Харків, щоб забезпечити сучасне лікування поранених військовослужбовців та мирного населення, що дозволить суттєво підвищити ефективність операцій та покращити результати одужання. 

Corteva також  профінансувала обладнання для створення дитячого кардіохірургічного центру на базі Обласної дитячої клінічної лікарні та Центральної міської клінічної лікарні в м. Івано-Франківськ з метою проведення кардіо-операцій та профільного лікування дітям, включаючи переселенців з постраждалих регіонів України. Придбання спеціалізованого медичного обладнання дозволить врятувати більше дитячих сердець.

Співробітники Corteva в Україні і за її межами постійно допомагають постраждалим за власною ініціативою. 

Компанія "Астарта": більше 300 млн грн на гуманітарні вантажі та продовольство

У березні цього року агропромхолдинг "Астарта-Київ" разом з благодійним фондом Віктора та Ірини Іванчиків "Повір у себе" створили спільний гуманітарний проєкт Common Help UA.

Наразі спільними зусиллями 22 українських та міжнародних партнерів  передано 14 000 тонн гуманітарних вантажів і продовольства на суму понад 300 млн грн. Цю допомогу отримали більш ніж 660 000 евакуйованих та постраждалих від воєнних дій українців і 212 соціальних та медичних закладів у 16 областях України.

 
Астарта

"Астарта" співпрацює зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН і доставляє її гуманітарні вантажі з Польщі в Україну та по території нашої країни. Таким чином доставлено вже більше 6 500 тонн міжнародних вантажів. 

Cоціальні проєкти разом із Посольством Швейцарії в Україні, які у мирні часі були спрямовані на сталий розвиток територіальних громад, наразі переорієнтовані на гуманітарну роботу. Вже доставлено 5 100 тонн продовольства у Миколаїв, Одесу, Вінницю, Суми, Дніпро і Харків.

Завдяки спільному проєкту із Міжнародною організацією праці, Міністерством закордонних справ Данії, Посольством Данії в Україні та Федерацією роботодавців України сформовано 3500 продуктових наборів для громад Харкова та Миколаєва.

Також "Астарта" активно співпрацює з державними військово-цивільними адміністраціями та допомагає українським військовим, територіальній обороні, мобілізованим працівникам компанії і їхнім побратимам.

Закуповує засоби індивідуального захисту, медикаменти, одяг, військову амуніцію, техніку та інше  тактичне спорядження. Загалом вже надано тисячі комплектів спорядження, а на потреби ЗСУ передано 100 автомобілів, і ця діяльність продовжується.

Віктор та Олена Пінчук разом з компанією "Інтерпайп": 30 млн доларів США

Від початку війни Віктор та Олена Пінчук разом з компанією "Інтерпайп" та через інші свої структури, інструменти, зв’язки, своїми ресурсами активно допомагають армії, медикам та цивільним. З цією метою на сьогодні виділено 30 млн доларів США.

Зокрема, для армії та тероборони профінансовано поставки броньованих автівок, тисяч бронежилетів і шоломів, безпілотних літальних апаратів, засобів зв’язку та іншої амуніції і розвідувальної техніки.

Благодійні фонди родини Пінчук придбали 10 сучасних броньованих машин "швидкої" для порятунку поранених військових і цивільних у гарячих точках. Для військовослужбовців передали понад 50,5 тисяч трикомпонентних тактичних аптечок, до кожної з яких входить турнікет CAT, кровоспинні засоби Celox та бандажі.

 
Віктор та Олена Пінчук разом з компанією Інтерпайп

Ще 77,5 тисяч турнікетів та 32 тисячі бандажів додатково надали "швидким" для порятунку людей у гарячих точках. Передали 170 реанімаційних рюкзаків парамедикам.

Системну допомогу отримують медзаклади. Понад 40 лікарень у різних регіонах України одержали необхідні медикаменти та витратні матеріали. Для медзакладів, що надають висококваліфіковану допомогу постраждалим під час бойових дій, також закуповують цінне обладнання.

Для 8 лікарень у Сумській, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях закупили транспортні інкубатори для евакуації та безпечного транспортування новонароджених у критичному стані.

Запорізька обласна дитяча лікарня та одна із найбільших лікарень у Дніпрі отримали сучасні наркозні станції, портативний рентген-апарат для операційної, апарат ШВЛ.

Також через платформу Dobro.UA було профінансовано 49 проектів допомоги на місцях – у Чернігові, Харкові, Сумах, Миколаєві, Херсоні та інших містах.

 
Віктор та Олена Пінчук разом з компанією Інтерпайп

Окрім того, Фонд Віктора Пінчука реалізує культурні та комунікаційні проєкти для підтримки України світовою спільнотою. Зокрема, у партнерстві з Офісом Президента України, Міністерством закордонних справ та Українською асоціацією Професійних фотографів та Українською Правдою було відкрито Russian War Crimes House на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Метінвест": понад 1,5 млрд грн на допомогу українцям та армії

Від початку війни група "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського виділила понад 1,5 млрд грн на допомогу ЗСУ, населенню і своїм працівникам.

"Метінвест" і "ДТЕК" у координації з Фондом Ріната Ахметова створили проєкт "Рятуємо життя", у рамках якого вже зібрано  понад 3 000 тонн товарів першої потреби з Європи.

Більше 70 000 українців уже отримали допомогу, а медики Запоріжжя та Кам’янського – ліки на 238 тисяч євро. Також волонтери Метінвесту в Україні зібрали понад 100 000 кг гуманітарної допомоги.

 
Метінвест і ДТЕК

Метінвест, Фонд Ріната Ахметова та МОЗ розгорнули медичну програму: лікарні Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам'янського, Покровська й Авдіївки отримали ліки й обладнання на 60 млн грн.

Для армії України компанія передає понад 100 000 бронежилетів. Частину з них виробляють зі сталі "Метінвесту", решту – закуповують за кордоном. Наразі ЗСУ надано також більше 400 дронів, 1 150 тепловізорів, 8 100 бронекасок та 25 тисяч турнікетів і аптечок.

 
Метінвест і ДТЕК

Зі сталі "Метінвесту" виготовлено близько 60 000 протитанкових їжаків і 20 000 шипованих ланцюгів проти колісної техніки.

Група підготувала понад 6 000 місць прихистку для евакуйованих працівників із Маріуполя та Авдіївки. У Запоріжжі та Кам’янському працюють Центри реабілітації та реінтеграції: понад 1 000 співробітників отримали продукти, лікування, допомогу в працевлаштуванні та перенавчанні.

Загалом акціонер "Метінвесту" Рінат Ахметов від початку війни передав на потреби ЗСУ та гуманітарну допомогу населенню 100 млн євро.

Лантманнен, виробник сухих сніданків. Понад 75 тонн продукції на гуманітарну допомогу

 
Лантманнен

Міжнародна компанія Лантманнен Акса продовжує працювати та виконувати старанно свою головну місію – постійно забезпечувати продуктами харчування споживачів в Україні. 

Компанія виконує свої зобов’язання перед своїми працівниками! Щоденно комунікує з кожним зі співробітників та цікавиться їхньою ситуацією, потребами і розмовляє про поточний стан справ.

До того ж діє HR-група, яка підтримує співробітників, які прийняли рішення виїхати за кордон.

Вони допомагають з транспортуванням, житлом та пошуком роботи. Співробітники, що продовжують працювати, регулярно безкоштовно отримують продукцію першої необхідності - вівсянка, рис, цукор, сіль тощо.

Переглянуто підхід щодо посиленої безпеки співробітників на території заводу, також ще з перших днів війни в цілях світломаскування на виробництві було впроваджено захисне спорудження на вікна, що діє й на сьогодні.

  • Завод щоденно організовує роботу з виготовлення сухих сніданків, каш швидкого приготування, граноли, зернових батончиків, хлібців під брендами START!, AXA, Finn Crisp та постачає найбільші мережі супермаркетів країни;
  • Відправлено близько 1 тонни продукції на благодійність до лікарні ОХМАТДИТ для мам та діток у м.Києві;
  • Загалом відвантажено понад 75-ти тонн продукції та сировини за запитами від волонтерів, більш ніж 15 благодійних фондів, Збройним Силам України, теробороні в різні області по всій Україні;
  • Підприємство продовжує сплачувати всі податки до державного бюджету;
  • Як частина міжнародного концерну вплинули на шведський хедофіс у питанні щодо припинення роботи з країною- агресором. Отримали від них повну підтримку українців і переведення 500 тис. доларів на гуманітарну допомогу;
  • Знаходить нові шляхи для постачання продукції у найвіддаленіші куточки країни. Наприклад, вперше було відвантажено продукцію за допомогою Укрзалізниці;
  • Організували доставку гуманітарної допомоги в Україну зі свого концерну в Данії: 22 тонни борошна і трак вівсянки;
  • У перші дні війни співробітники з виробництва були залучені до виготовлення протитанкових їжаків для оборони в місті, де розташоване виробництво;
  •  Максимально дотримані та виконані всі необхідні заходи з безпеки та стандарти якості при кожному виробництві.
 
Лантманнен

Кожен маленький крок, кожна маленька допомога зараз дуже важлива, саме тому Лантманнен продовжує робити свій внесок у відновлення життя нашої країни та виконувати свою головну місію.

"Еско-Північ": понад 100 млн грн на військові потреби України

З перших днів повномасштабної війни Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ" та інші компанії групи "Diloretio" активно допомагають в протидії російській агресії та підтримці Збройних сил України. Загалом на ці цілі за 100 днів війни витрачено понад 100 млн гривень.

Лише з початку цього року до бюджетів усіх рівнів було сплачено близько 3 млрд гривень. В Групі вважають, що підтримка бізнесом державних і суспільних пріоритетів в такі складні часи є ключовою складовою перемоги.

Зокрема, компанії Групи передали на потреби військових, волонтерів, ТРО та укріплення обороноздатності східних областей понад 100 000 літрів палива.

В перші тижні війни ухвалено рішення про розширення допомоги через адресне забезпечення підрозділів спецпризначення, що беруть безпосередню участь у бойових діях проти агресора різними видами технічного забезпечення: безпілотні авіаційні комплекси різних типів та комплектуючі до них, прилади нічного бачення й інші предмети військової необхідності.

 
Еско-Північ

Також компанія активізувала співпрацю з польським Фондом Іоланти Квасьнєвської "Взаєморозуміння без бар'єрів"/"Porozumienie bez Barier", задля допомоги українцям у Польщі.

Окрім того, "Еско-Північ" направила до державного Гуманітарного фонду понад 15 млн грн благодійної допомоги  для забезпечення підтримки громадян України та на соціальні потреби.

Група "Diloretio" – холдингова компанія, що об’єднує газовидобувні компанії. Найбільшою з них є Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ", що займається пошуком, розвідкою, видобутком та реалізацією природного газу, конденсату, нафти, має багаторічний досвід роботи в нафтогазовій галузі України. Акціонерами Групи є українські бізнесвумен Каріна та Анна Злочевські.

Joker UA: допомога безпритульним тваринам та підтримка благодійних фондів

 
Joker UA

Joker UA з перших тижнів повномасштабного вторгнення сконцентрувалися на волонтерській допомозі. Локальна допомога стала основним вектором роботи Joker UA, і неважливо, йшлося про забезпечення їжею літніх людей або допомогу з доставкою вантажів ЗСУ.

"У переліку придбаного нашими волонтерами – звичні для всіх речі: продукти харчування, ліки, паливо, біноклі, тепловізори, рації. Але є і нетривіальні, як, наприклад, сокира. Їх купують, щоб рубати дрова для літніх людей. Це важлива локальна допомога", – розповідала про нюанси допомоги на місцях Катерина Осауленко, Head of Communications компанії.

Благодійний напрям роботи Joker UA розвивається паралельно з робочим процесом. Наразі компанія оплачує сесії корпоративного психолога та проводить лекції з адаптації до нових реалій для співробітників.

Щодо благодійності, то два місяці тому Joker UA у партнерстві з фондом Happy Paw запустили проєкт "Залізні лапки". Його мета – зібрати 1 млн грн для притулку "Відродження", який потребує нового ветеринарного кабінету та ремонту інфраструктури для тварин.

Однак компанія розширює проєкт. Зокрема, наразі співпрацює із зооволонтерами, які допомагають тваринам, що постраждали від війни.

 
Joker UA

Щодо допомоги на місцях Joker UA продовжує підтримувати волонтерів-співробітників, які працюють у місцях колишніх бойових дій. Працівники компанії відвідали міста Сумської області, що досі потребують підтримки через значні руйнування та складнощі з гуманітарним забезпеченням.

Зокрема, Joker UA допомагають місцевому БФ "Фенікс" із закупівлею та доставкою медикаментів, дитячого харчування, спеціалізованого медичного обладнання, провізії та інших необхідних речей. У межах співпраці реалізували допомогу Сумському обласному клінічному госпіталю та КНП "Тростянецька міська лікарня".

У Joker UA вірять, що навіть найменша допомога – це вже великий внесок для перемоги України. Все буде Людяність!

"Slots City Foundation": 1 мільйон гривень для ЗСУ

 
Slots City Foundation

Це Благодійний фонд легального грального бренду "Slots City", який одним з перших на українському ринку азарту розпочав передавати частину свого виграшу на благодійність. Гемблінгова компанія "Slots City" об'єднує зали ігрових автоматів і онлайн-платформу для гри.

З початком воєнного стану усі благодійні проекти Фонду було переорієнтовано на допомогу Збройним силам України. Так, у березні було перераховано на потреби Збройних Сил України 1 мільйон гривень одним чеком, а колл-центр та співробітники компанії почали працювати волонтерами в інформаційних військах та у координації по доставці гуманітарної допомоги.

А з середини березня "Slots City" започаткував благодійну ініціативу – з кожного успішного депозиту передає 10 грн на допомогу армії. Ця акція триватиме до кінця воєнного стану.

У квітні  ж цього року "Slots City" передав для ЗСУ 350 000 грн. Ці гроші пішли на придбання позашляховика вартістю 210 000 грн, 100 000 грн було витрачено на забезпечення харчування ТРО на Одещині, а 40 000 грн – на закупівлю обмундирування.

 
Slots City Foundation

А в травні гральний бренд передав ЗСУ загалом 680 000 грн. З них 500 000 грн пішло на обладнання для полку ОЗСП "Азов", а 110 000 грн передали на придбання дрону розвідбатальйону, що знаходиться на Таврійському напрямку.

Окрім цього, 40 000 грн витратили на купівлю обмундирування для бійців 228 батальйону територіальної оборони Харкова, та 30 000 грн передали до окремого розвідбатальйону.

"Зараз кожен на своєму місці вкладає в оборону держави – в міру можливостей. Як відповідальний бізнес ми створюємо робочі місця, допомагаючи відновитись економіці, а також допомагаємо армії захищати нашу землю", – підкреслив Руслан Нонка, який очолює Наглядову раду "Slots City Foundation".