Як вивести USDT на картку і перевести в готівку
PROMOTED

Як вивести USDT на картку і перевести в готівку

Середа, 1 червня 2022, 14:00 -
З початком війни багато українців вирішили убезпечити свій капітал і перевести гривні в долари. Враховуючи обмеження купівлі валюти, було використано такий алгоритм: придбати криптовалюту за гривні, а потім вивести USDT через долари. За березень громадяни України здійснили транзакції на 1,7 млрд дол, використовуючи іноземні системи платежів. У квітні сума зменшилася, але залишилася доволі солідною: 0,9 млрд дол.

Наскільки актуально обмінювати криптовалюту в Україні у 2022 році

Інвестування в закордонні активи заборонено в період воєнного часу. Щоб унеможливити відплив гривні з країни, Нацбанк наприкінці квітня заборонив поповнення криптоакаунтів, брокерських рахунків та P2P-платежі в гривні.

Наразі можна протягом місяця купувати за долари та євро активи, рівноцінні 100 тис грн.

Тим не менш, інтерес до заробітку в криптовалюті не згасає, і для декого 3,3 тис дол на місяць (еквівалент 100 тис грн) є лише частиною прибутку.

 
Coinmarketcap

Регулярно з'являються нові активи, збільшується потік вкладень у цифрові стартапи.

Що з цього "вистрелить", наразі невідомо, проте досвідчені гравці не втрачають можливість зробити ставку на валюту, що активно набирає обертів у перші тижні існування. Зароблені кошти виводять на картку чи в готівку.

Фахівці-практики надають перевагу вкладенням у популярні активи (Bitcoin, Ethereum, Waves, Litecoin, Dogecoin).

Ті ж, хто поповнив криптопортфель USDT, можуть обмінювати його на долари або гривні для повсякденних витрат, тому багатьох цікавить, як обміняти Tether на фіат.

Висока волатильність біткоїна та ефіріума призводить до того, що більшість для уникнення втрат трансформує основну цифрову масу в прийнятніший грошовий актив: виводить на картку або в готівку, купує золоті зливки.

Далі розповімо, як вивести USDT в Україні.

Способи обміну USDT

Перевести віртуальні гроші в готівку пропонується кількома методами. Кожен обирає для себе найбільш зручний варіант, виходячи з його надійності, швидкості та вигоди. Головне – ретельно проаналізувати доступні майданчики.

  • Обмінники криптовалют

Ними користується більшість. Онлайн-сервіси працюють з безліччю валют, а перевірити їх надійність і курс пропонують моніторингові платформи.

  • Купити USDT за хорошим курсом може бути проблематично через високі ліміти або малий залишок потрібної криптовалюти в конкретному обміннику. Дані змінюються кожні 8-10 сек. Поки заповнюєш форму, курс може змінитися не у вигідний бік.
  • Аналогічні проблеми виникають, коли хочеться вигідно продати USDT.
  • Під час реєстрації потрібен час для перевірки надісланої користувачем інформації.
  • Якщо обмінник працює в ручному режимі, може знадобитися тривалий час для завершення транзакції.

Із вдалих ресурсів для українців можемо назвати Changeit. Працює лише з гривнею за хорошим курсом, без прихованих комісій та в автоматичному режимі. Вивести USDT або іншу криптовалюту на банківську картку вдається без затримок.

  • Біржі

На відміну від обмінників, тут можна не лише купити або продати USDT, а й торгувати криптоактивами. За успішного збігу обставин можна зайти з невеликою сумою, а вийти із значним прибутком.

Потрібно враховувати умови обміну USDT: резервні суми, запропонований курс, швидкість угоди, можливі бонуси. Біржі користуються популярністю у гравців. Після введення коштів їх одразу пускають в обіг без сплати додаткових відсотків.

  • Платіжні системи

Payeer, Perfect Money, PayPal та інші. ЕПС (електронні платіжні системи) зручні для виведення USDT на бажаний платіжний інструмент, поповнення рахунку біржі, виконання обміну і навіть оплати за товар. Деякі системи випускають дебетові картки для розрахунку в онлайн-магазинах, де конвертація в потрібну валюту виконується на касі автоматично.

  • P2P обмін

Користувачі здійснюють фінансові операції між собою. Одна людина бажає продати USDT та оформляє ордер на певну кількість валюти. Інша має намір купити USDT без відсотків посередника.

Прикладом таких угод є валютний маркетплейс Binance. Зацікавлені сторони спілкуються в онлайн-чаті. Послуги у форматі ескроу допомагають проводити угоди чесно та без претензій один до одного.

Криптовалюта переказується на тимчасовий рахунок. Вона надходить на рахунок покупця після того, як обидва контрагенти підтвердять проведення угоди. Далі залишається вивести USDT або використати за іншим призначенням.

  • Криптомати та офлайн-обмін

Спеціальні термінали, що працюють лише з цифровою валютою, називаються криптоматами. Вони надають клієнту доступ до електронного гаманця та здійснення обраної операції згідно з наявним функціоналом.

Є криптомати лише для купівлі, тільки для продажу або такі, що поєднують обидві дії. Останніми роками стало зручно використовувати термінали з можливістю оплати за товари.

Щоб купити чи продати USDT, потрібна ідентифікація клієнта кількома способами: за QR-кодом, відбитком пальця або телефонним номером.

Із зручностей – швидкість проведення операцій. З недоліків – наявність криптоматів лише у великих містах (Київ, Львів, Івано-Франківськ, Харків) та в невеликій кількості.

Кількість валют обмежена, а обміняти Tether на фіат можна за курсом, який система обирає сама з прийнятних варіантів. Не всіх влаштовує висока комісія (5%).

Як варіант – партнерська мережа офлайн-обмінників від перевірених компаній, щоб здійснити обмін професійно і чесно.

  • Альтернативні способи

Існують і менш популярні способи обміну та виведення USDT.

  • Проведення угоди за готівку під час зустрічі з людиною, коли покупець обмінює свою цифрову валюту на гроші. Продавець може обдурити на поточному курсі або вигадати махінацію з чужою віртуальною власністю. Такий спосіб продажу USDT рекомендується здійснювати лише із знайомими людьми.
  • Використання ботів у телеграмі. Оперативно, але не дуже надійно. Ви не можете точно знати, хто по той бік екрана. Орієнтуватися треба на відгуки, а краще – на перевірені друзями боти.
  • Криптогаманці з опцією придбання (Trust Wallet, Exodus). Вони допомагають купити USDT, але мають підвищені комісії.
 
freepik

Особливості виведення криптовалюти на картку банку

Зараз "крипту" важко придбати через чинні обмеження. Банк точно заборонить операцію через біржу. При виборі обмінника шанс є, але все залежить від схеми угоди.

Виведення здійснюється на будь-які суми: українська банківська система не забороняє вхідні гривневі чи валютні перекази на картки. Вивести USDT на картку банку можна трьома способами.

  • Через обмінник, попередньо перевіривши відгуки та курс.
  • Щоб обміняти Tether на фіат, стануть у пригоді біржі з функцією P2P. Будьте готові до високої комісії за угоду.
  • Телеграм-боти. Потрібно бути дуже обережним і не "злити" гроші шахраям.

Зарахування сум на картку "Універсальна" безоплатні, однак при виведенні потрібно сплачувати відсоток. Тому нею зручніше розраховуватися за товари та послуги, а не користуватися знятою готівкою.

Аналог "Для виплат" одноразово списує 0,5%, а переведення в готівку виконується без комісії.

Коли варто виводити USDT

Tether (ребрендинг Realcoin, універсальна назва USDT) забезпечується фіатною доларовою "прив'язкою" і не містить блоків транзакції. На відміну від стрибків біткоїна, обміняти Tether на фіат можна без жодного фінансового ризику.

Вивести USDT можна в будь-який час.

Хоча забезпечення вважається найбільш надійним з позиції збереження курсу, потрібно свідомо підходити до потенційних ризиків, особливо якщо зберігання грошей або їх використання в тезерному вигляді в онлайн-проєкті розраховане на тривалий термін.

Зараз зі 100% вартості тезера реально забезпечені підтримкою готівкового долара лише 75%. Це означає, що надалі картина може змінитися. Не факт, що переведені в стейблкоїни тисячі доларів одного разу не перетворяться на сотні умовних одиниць.