Якщо необхідно допомогти близьким та Україні: п’ять зручних сервісів для переказу грошей

Якщо необхідно допомогти близьким та Україні: п’ять зручних сервісів для переказу грошей

Економічна правда разом із експертами Visa підібрали п'ять найдоступніших сервісів для переказу грошей, які можна використовувати, якщо необхідно допомогти близьким. 
Понеділок, 25 квітня 2022, 13:00 -

Даний спецпроєкт з Visa націлений на підвищення фінансової грамотності українців та є елементом підтримки компанією українських медіа.

Війна 24 лютого застала зненацька усіх без винятку українців по всьому світу. Одні прокинулися від вибухів. Інші десь на сусідньому материку дізналися про це з новин.

Звісно, у багатьох ситуаціях одразу постало фінансове питання. Українці в еміграції кинулися допомагати нашим співвітчизникам, бо можуть. Частина відправила своїх дружин та дітей за кордон, а самі залишився працювати, щоб забезпечувати родину. Або боронити країну.

Ситуацій безліч. І у всіх них потрібно, щоб гроші доходили до отримувача швидко. Бажано - миттєво.

Тому Економічна правда разом із експертами Visa підібрали п'ять найдоступніших сервісів для переказу грошей, які можна використовувати, якщо необхідно допомогти близьким. 

Wise

Платіжна система Wise дуже проста у використанні.

Щоб переказати гроші, немає необхідності створювати профіль. Можна скористатися акаунтом Google чи Facebook.

Переказ грошей також не викликає жодних труднощів. Треба обрати валюту та ввести банківський рахунок, з якого буде здійнюватись переказ, і реквізити отримувача (банківський рахунок або платіжну картку). Це все.

 

Швидкість та комісія залежать від того, скільки грошей ви бажаєте надіслати. Наприклад, якщо ви захочете відправити 100 євро, то комісія складе усього 1.36 євро. Гроші зарахують протягом п'яти годин. Якщо 10 000 євро, то комісія складе 60, а на переказ буде потрібно 3 дні. 

У Wise на час війни перекази у нашій валюті зробили максимально дешевшими. Також компанія відмовились від усіх зборів та комісій для тих, хто переказує гроші на благодійність в Україні.

Також Wise надає можливість реєстрації та створення особистого кабінету з більш розширеним переліком послуг, таких як: відкриття рахунків в декількох валютах, випуск платіжної картки, розрахунки в мережі Інтернет та торгово-сервісній мережі, перекази за кордон ра реквізитами (на картку та рахунок).

Здійснити переказ на картку українського банку дуже просто – для цього необхідно обрати валюту (переказі в гривні також доступні) та вказати номер платіжної картки.

PayPal

Мабуть, саме PayPal довше за всіх чекали в Україні. Коли почалася війна, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров написав один з перших листів із закликом піти з російського ринку саме до PayPal. Вони не тільки пішли назустріч цьому проханню, але й вирішили почати працювати в Україні. Швидко впровадити таку опцію стало можливим завдяки рішенню Visa Direct, котре поєднує цифровий гаманець PayPal з банківськими картками українців.

Користуватися PayPal легко. Реєструєте свій акаунт, прив'язуєте до нього банківську картку та отримуєте ID-номер. Через нього проходять усі грошові транзакції у системі. Також через цей номер можна робити замовлення в онлайн-магазинах.

На період війни PayPal скасував комісію за перекази та отримання коштів  на картки Visa та Mastercard. Для цього необхідно зареєструватись на сайті PayPal, обрати країну "Україна", навіть якщо ви наразі за кордоном.

MoneyGram (та Western Union)

MoneyGram - система переказів, що має розгалужену мережу в Україні. Бо із ними співпрацюють майже всі українські банки. 

Щоби переказати гроші через MoneyGram, потрібно відвідати відділення банку з паспортом для підтвердження особи та даними, куди треба переказати гроші. Також необхідно обрати шлях отримання переказу - на банківську картку або фізично забрати у відділенні.

Якщо обираєте варіант "на картку", то отримувачу нічого не потрібно робити. Гроші зарахуються автоматично. Ця опція доступна наразі у ПриватБанку і Монобанку.  При виборі опції "забрати у відділенні" вам надають код з 8 цифр. Отримувач має його назвати касиру, і тоді він зможе забрати свої гроші.

Зазвичай комісія залежить від суми, але на час війни всі комісії для переказів в Україну скасовані.

 

TransferGo

Ця платіжна система також не має якихось хитрощів у використанні. Реєстрація доволі проста. На цьому етапі TransferGo запитає про вас мінімум персональних даних.

TransferGo на час війни також скасувала комісію за платежі. То ж ви зможете надіслати гроші на банківську платіжну картку найшвидшим способом - за 30 хвилин - абсолютно безкоштовно.

Логіка переказу наступна. Обираєте валюту та країну, з якої відправляєте. Потім валюту та країну-отримувача. У гривні можна відправляти як до України, так і з України. Отже, сервіс підходить тим, хто хоче допомогти українцям з-за кордону або своїй сім’ї за кордоном.

Ria Money Transfer

Ria Money Transfer - один з найстаріших та найповажніших сервісів для переказу грошей, який існує ще з 1987 року. 

Зараз переказ грошей онлайн доступний для мешканців США, Великої Британії, Австралії, Канади і, найголовніше, Європи (але для цього необхідно завантажити мобільний додаток). Перекази можуть виконуватись у 160 країн світу, серед яких є і Україна. 

Тут ситуація така ж, як і з TransferGo. Якщо ви чи хтось, хто хоче підтримати нас, живе у цих країнах, то він може скористатися Ria. На час війни сервіс скасував комісію за переказ.

Надіслати гроші легко. Обираєте валюту - долари чи євро. Вводите банківські реквізити та підтверджуєте переказ і все. Отримувач побачить гроші на рахунку протягом дня.

 

Перекази з карти на карту

Варто також нагадати про швидкий зручний сервіс, який працює в онлайн режимі – це  транскордонні перекази на картки Visa. Для переказу коштів на картку Visa вам необхідно знати лише її номер. Гроші надійдуть миттєво (для перевірки тарифів та доступності сервісу необхідно звернутися до банку).

Автор: Юрій Береза

P.S. Даний матеріал несе рекомендаційний характер. Редакція Економічної правди не несе юридичної відповідальності за будь-які ситуації негативного характеру, пов’язані з використанням вищезазначених сервісів. Для уточнення інформації зверніться, будь ласка, до офіційних сайтів банків та платіжних систем.