Турецький девелопер Bosphorus Development виходить на український ринок нерухомості

Турецький девелопер Bosphorus Development виходить на український ринок нерухомості

Турецька девелоперська компанія АТ "Босфорус девелопмент" (Bosphorus Development JSC) виходить на ринок нерухомості в Україні.
Вівторок, 28 грудня 2021, 13:00 -

У першому кварталі 2022 року вона планує почати роботу над першим проєктом. Про це заявив засновник та голова Наглядової ради Bosphorus Development Мехмет В. Сачаклиоглу.

"Будівництво нашого першого проєкту стартує в першому кварталі 2022 року. Другий проєкт, не менш масштабний, почнемо наприкінці 2022 року", – заявив Сачаклиоглу в інтерв’ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що наразі в компанії в роботі проєкти на чотирьох земельних ділянках в центральній частині Києва, про придбання ще трьох тривають переговори.

"В Україні ми вже маємо доволі значний земельний банк. До старту будівельних робіт ми не хотіли б називати локації. Можу лише сказати, що всі ділянки розташовані в центральній частині столиці", – додав Сачаклиоглу.

Перший проєкт компанії – це багатофункціональний житловий комплекс з торговельними та соціальними об’єктами.

Турецький бізнесмен уточнив, що йдеться про житло бізнес-класу з оригінальними архітектурними рішеннями, використанням якісних матеріалів та продуманою інфраструктурою, сплановане в гармонії з навколишнім середовищем.

"Проєкт уже розроблений нашими архітекторами в співпраці з українськими колегами", – відзначив глава Bosphorus Development.

 
Мехмет В. Сачаклиоглу

Сачаклиоглу вважає, що для реалізації початкових проєктів в Україні потрібно близько 500 робітників.

За необхідності компанія може привезти з Туреччини висококваліфікований персонал, включаючи менеджмент, інженерів, архітекторів, будівельників.

"Ми вивчаємо це питання з точки зору якості робіт та професіоналізму місцевого персоналу", – сказав він.

Довідка

Акціонерне товариство "Босфорус девелопмент" (Bosphorus Development JSC) засноване в Україні у 2019 році. Статутний капітал – 125 млн грн.

Засновник та голова наглядової ради компанії – представник турецького сімейного бізнесу Мехмет В. Сачаклиоглу.

Його сім’я з 1930-х років мала мережу магазинів та ресторанів, виробляла меблі й текстиль, постачала газ і торгувала нафтопродуктами. З 1970 року бізнес зосередився на будівництві житлової та комерційної нерухомості в Стамбулі.

Компанія входить до десятка провідних девелоперів країни. Один з найвідоміших проєктів компанії – Istanbul Aquarium (2011 рік) – один з найбільших у світі тематичних акваріумів загальною площею 23 тис кв м.

Поруч з акваріумом компанія побудувала великий торговельно-розважальний центр Aqua Florya Mall (2012 рік) та готель Crowne Plaza Florya Istanbul (2015 рік).

Весь комплексний девелоперський проєкт був реалізований за принципами суспільно-приватного партнерства у співпраці з владою Стамбула.

Інший знаковий об’єкт – Istanbul Tower 205 (2019 рік). Це найбільший у Туреччині бізнес-центр загальною площею 246 тис кв м.

Хмарочос заввишки 220 м спроєктувала всесвітньо відома компанія Skidmore, Owings & Merrill (SOM), автор проєктів Burj Кhalifa в ОАЕ, One World Trade Center у Нью-Йорку, фінансового центру Tianjin CTF у Китаї.