Електронний викладач: девʼять додатків для вивчення математики, англійської та української

Електронний викладач: девʼять додатків для вивчення математики, англійської та української

Четвер, 25 листопада 2021, 14:30 -
фото blog.comfy.ua
ЕП пропонує добірку мобільних застосунків, завдяки яким дошкільнята і школярі можуть отримувати знання в зручній формі.

У 2020 році американська неурядова організація ParentsTogether провела дослідження залежності дітей від мобільних пристроїв.

Опитування батьків показало, що половина дітей щодня проводить перед екранами смартфонів, планшетів, комп’ютерів або телевізорів понад шість годин, а кожна четверта – понад вісім годин.

Аналогічні дані наводить застосунок Bosco, призначений для відстеження активності дітей у смартфонах.

Це дослідження показало: до лютого 2020 року діти щодня користувалися телефонами в середньому по 4,5 години, а після закриття шкіл на карантин показник зріс до девʼяти годин.

Реклама:

Більшість батьків розуміють, що їх діти проводять перед екранами смартфонів значно більше часу, ніж рекомендують фахівці: від 40 хв до 1,5 год на день. Проте далеко не всім вдається дотримуватися цих рекомендацій.

Між тим, останнім часом фахівці почали визнавати, що цифрові технології не можна сприймати лише в негативному контексті. Тепер вони вважають, що іноді проведений дитиною час перед екраном можна розцінювати як корисний.

Корисним онлайн-часом є години навчання чи вдосконалення навичок роботи з низкою цифрових інструментів.

Серед них – навчальне відео чи презентації під час дистанційної освіти, робота з Google-документами та пошуковими системами, опрацювання інформації в різних форматах, живе відео чи голосове спілкування з друзями та рідними.

Враховуючи це, ЕП вирішила скласти добірку мобільних застосунків, завдяки яким дитина дошкільного віку і початкової школи може провести час перед екраном з користю та отримати знання, які стануть корисними в навчанні.

Для цього автор обрав по три застосунки з трьох ключових шкільних предметів: математики, англійської та української мов. У добірку потрапили програми з рейтингом відгуків вище 4,5.

Попри величезну кількість додатків і високу конкуренцію серед розробників, виявилося, що якісних освітніх інтерактивних програм у Google Play небагато. Ще менше таких програм – в App Store.

Математика

Смішна їжа 123! Дитячі ігри. Математика для дітей

Популярну гру для дітей віком від трьох до пʼяти років розробила творча група MAGE. Персонажі допоможуть малюку вивчити цифри від одного до десяти, навчитися рахувати та порівнювати числа.

 

Завдяки численним підказкам дитина може гратися та навчатися навіть без допомоги батьків. У додатку є 15 міні-ігор. Наприклад, у грі "Тортик з цифрами" потрібно прикрасити іменинний пиріг кремовою цифрою. Гра вчить писати цифри.

У грі "Магазин" потрібно купувати продукти, рахувати їжу та монети. Вона навчає рахувати від одного до десяти. У грі "Веселий тир" слід стріляти по повітряних кулях і вивчати цифри. Вона розвиває дрібну моторику рук, увагу та реакцію.

Завантажити застосунок можна в Google Play та App Store. У безкоштовній версії – три гри. Щоб отримати доступ до всіх ігор, потрібно придбати повну версію програми за 60 грн.

 

Кумедна таблиця множення. Математична гра

Розробники пропонують дитині в грайливій формі вивчати таблицю множення чи використовувати гру як тренажер. Під час навчання потрібно пройти 76 рівнів, поділених на одинадцять епізодів.

 

У грі використовуються прийоми для розвитку пам'яті.

Серед них – інтервальне повторення та комбінації прикладів з різним видом введення, адаптивний алгоритм, який обирає приклади на підставі статистики минулих відповідей, можливість купівлі 30 видів одягу та аксесуарів для головного героя, що додатково мотивує дитину.

Перші три рівні в грі безплатні, усі інші відкриваються після сплати 140 грн. Завантажити застосунок можна в Google Play та App Store.

Photomath

Надзвичайно корисний застосунок для школярів і особливо для батьків, які далекі від математики, але прагнуть допомогти своїм дітям з домашніми завданнями або перевірити правильність його виконання.

Розробники заявляють, що застосунок допомагає вчитися вирішувати математичні завдання, перевіряти їх та готуватися до шкільних іспитів і навіть до іспитів ACT/SAT, необхідних для вступу до університетів США.

Працює додаток так: потрібно навести камеру смартфона чи планшета на рукописну чи друковану формулу, і Photomath розіб’є кожне завдання на прості, зрозумілі кроки. Таким чином користувач легко зрозуміє кроки вирішення рівняння.

 

Застосунок підтримує понад 30 мов, сканує друковані й рукописні завдання, пропонує кілька покрокових методів вирішення завдань.

Photomath працює з базовою математикою, алгеброю, тригонометрією, початковим математичним аналізом.

 
 

Основні функції застосунку безплатні. Для тих, хто хоче глибше зануритися в математику, є платна підписка на додаток Photomath Plus від 5 до 10 дол на місяць.

Завантажити застосунок можна в Google Play та App Store.

Англійська мова

Duolingo

100 млн завантажень, 12 млн відгуків і рейтинг 4,7 у Google Play – ці цифри свідчать про популярність і високу якість застосунку, якому вже десять років.

Duolingo в ігровій формі навчає англійської мови. При цьому його інтерфейс та форма навчання комфортні і зрозумілі дітям та дорослим.

 

Застосунок вчить читати, розмовляти, писати та сприймати на англійську на слух. Гра починається з найнижчого рівня і поступово ускладнюється. У ній добре продумана система мотивації. Можна планувати тривалість уроків та їх інтервали.

Посилаючись на дослідження, розробники стверджують, що 34 години, проведені з Duolingo, дорівнюють ефективності семестру в університеті.

Застосунок безплатний завдяки періодичному показу реклами. Її можна вимкнути, придбавши індивідуальну підписку за 190 грн на місяць або сімейну підписку на двох-шістьох учасників за 48 грн на місяць для кожного користувача.

Підписка також вмикає функцію "Робота над помилками", яка показує, де помилився користувач. Завантажити застосунок можна в Google Play та App Store.

 

Lingualeo

Популярний застосунок для вивчення англійської мови з обмеженим безплатним функціоналом. Його інтерфейс орієнтований на дорослих та учнів старших класів.

 

Lingualeo пропонує 12 типів словникових тренувань, вправи з граматики, тематичні курси, навчання за відео з інтернету, актуальні статті та книги мовою оригіналу, змагання з іншими учнями.

 

Підписка коштує 62-179 грн на місяць залежно від того, платить користувач за рік чи за місяць. Розробники дозволяють сім днів безплатно користуватися платним функціоналом. Завантажити застосунок можна в Google Play та App Store.

Puzzle English

Якісний застосунок з цікавими вправами для покращення сприйняття англійської на слух, поповнення словникового запасу, покращення навичок читання та письма.

Метод навчання заснований на роботі з пазлами. Є відеоуроки із завданнями, у яких викладачі простою мовою пояснюють правила, а також вправи для відпрацювання навички письмового перекладу.

 

Застосунок підійде учням старших класів. Завантажити його можна в Google Play та App Store.

Українська мова

Mondly

Цей застосунок розроблений румунською студією mondly та орієнтований на старших школярів. Він вчить української мови за допомогою базових діалогів між двома людьми.

Розробники стверджують, що таким чином користувач буде швидко запам'ятовувати основні слова і використовувати їх для побудови речень. Після закінчення 45-хвилинного модуля користувач зможе відтворити діалоги власним голосом.

 

Ефективному вивченню української сприяють нова система розпізнавання мови та алгоритм повторень.

Перші кілька уроків можна пройти безплатно. Далі потрібно купувати підписку, яка відкриває наступні уроки і додатковий контент. Завантажити застосунок можна в Google Play.

 

Вчити українську, 15 000 слів

Завдяки барвистим ілюстраціям додаток може бути цікавим навіть для дошкільнят. Він, стверджують розробники, допоможе навчитися читати, писати і говорити українською.

Програма вміщує понад 6 тис слів, які поділені на десять рівнів та 200 тем, а також 1,25 тис українських фраз, які часто вживаються. Найважливіші фрази для щоденних розмов та подорожей поділені на сім рівнів та 120 тем.

 

Секрет навчання полягає в компонуванні алфавіту та всіх правил читання, необхідних слів та практичного словника з фразами в одному місці. Програма вміє розпізнавати голос, завдяки чому вчить правильної вимови.

"Це дозволяє користувачам прочитати слово чи фразу, проасоціювати їх з ілюстрацією та повторювати за допомогою ігор", – кажуть представники студії FunEasyLearn, що створила застосунок.

За місячну плату 42-84 грн можна прибрати рекламу, отримати пакет підказок і розблокувати всі слова та фрази. Завантажити застосунок можна в Google Play.

Р.І.Д.

Неординарний застосунок, який роз’яснює значення специфічних українських слів і коротко описує історію їх появи.

"Слово – життєвоважлива одиниця мови, яка містить базові знання та набутий культурно-історичний досвід усього народу. Саме тому слово стало основою проєкту як ключ, що має відкрити в душі кожного українця відчуття самоідентифікації та усвідомлення переданої предками спадщини", – зазначає розробник застосунку Максим Тимчий.

 

Додаток пропонує збагатити словниковий запас колоритними словами, які конкуруватимуть з повсякденним мовленням. Водночас користувач має можливість дізнатися про етнокультурні особливості окремих областей та країни загалом.

Застосунок безплатний, але кожен може допомогти проєкту фінансово, а також запропонувати нове слово чи ідею. Завантажити застосунок можна в Google Play.

Реклама: