Компанія "Євротермінал" бере активну участь у розвитку мультимодальної логістики
PROMOTED

Компанія "Євротермінал" бере активну участь у розвитку мультимодальної логістики

Середа, 3 лютого 2021, 13:00 -
Логістика й транспорт не завжди встигають за обсягами топового експортного сегмента – зернового. Президент ТОВ "Євротермінал" Павло Лисицин висловив свою думку з приводу налагодження мультимодальних перевезень.

Експорт товарів з України має чітку тенденцію до зростання.

За даними ТОВ "Євротермінал", тільки через морські порти торік було відправлено понад 120 млн тонн вантажу. Перше місце в топі експорту традиційно для України посідають зернові культури.

Однак існують обставини, що ускладнюють нарощування обсягів торгівлі. Зокрема, питання логістики. Перевезення стали приносити менше доходу, що поставило ринок транспортних послуг у тверді фінансові рамки.

В умовах таких обмежень є сенс розбудовувати мультимодальний сегмент перевезень, що дозволить скоротити витрати й підняти загальну рентабельність транспортного бізнесу. Цей сегмент логістики активно розробляє компанія "Євротермінал" в Одесі.

"Сухий порт" від ТОВ "Євротермінал" – успішний зразок мультимодальної логістики

Яскравим прикладом працюючого логістичного проєкту в мультимодальному форматі є "Сухий порт" в Одесі – підприємство, створене компанією "Євротермінал". "Сухий порт" складається з транспортних розв'язок, складських приміщень і транзитного майданчика.

Торік на території ТОВ "Євротермінал" почалося будівництво залізничної гілки, що веде безпосередньо до Одеського порту.

Необхідність такого будівництва обумовлена низькою пропускною здатністю портових залізничних колій і станції. На даний момент вона становить 792 вагони на добу, хоча порт може обробити в кілька разів більший обсяг вантажів.

За статистикою, тільки 20% вантажних контейнерів доставляються в порт залізницею, інші доводиться транспортувати за допомогою авто. У рамках міста розбудовувати інфраструктуру Одеського порту досить складно.

Нестача пропускної спроможності шляхів особливо помітна навесні й восени, під час відправлення експортного зерна через морський порт, оскільки це період пікових навантажень на залізницю. Нова гілка від "Євротерміналу" дозволить обробляти значно більше вантажних вагонів, ніж зараз.

 

Перспективи мультимодального формату – думка президента ТОВ "Євротермінал" Павла Лисицина

Сфера мультимодальних перевезень в Україні показує тенденцію до активного зростання. На думку представників "Євротерміналу", одним з факторів, що позитивно вплинули на цей процес, стало розширення обсягів зовнішньої торгівлі з країнами Європи, що підштовхнуло Україну в бік більш сучасних стандартів перевезень.

"Розвиток мультимодальних перевезень в Україні має позитивну динаміку, хоча поки не є пріоритетом для держави. Якщо поєднати зусилля бізнесу та державний інтерес у цій сфері, то можна буде очікувати на значний розвиток логістики і перехід на новий економічний формат", – стверджує президент ТОВ "Євротермінал" Павло Лисицин.