Taryan Towers серед найкращих будівель світу 2020 року

Taryan Towers серед найкращих будівель світу 2020 року

Протягом 27 років в Лондоні вручається одна з головних нагород індустрії нерухомості International Property Awards. Премія завоювала довіру девелоперів, архітекторів, дизайнерів і рієлторів з усього світу і вважається своєрідним "Оскаром" для світового ринку нерухомості.
Середа, 24 лютого 2021, 13:00 -

95 членів міжнародного незалежного журі під керівництвом дійсних членів Палати лордів Великої Британії лорда Малькольма Сінклера, графа Кейтнеського (міністра житлового будівництва при урядах М. Тетчер і Дж. Мейджора), лорда Джона Андерсона і лорда Річарда Беста обирають найкращих серед 2 тис проєктів з шести регіонів – Європи, Азії, Африки, Америки, Арабського регіону і Великобританії.

Нагороди вручаються в п'яти категоріях на регіональному та світовому рівнях.

Серед учасників і переможців конкурсу в різні роки були концерни AEDAS і Hyatt Group, архітектурні бюро Atkins, Zaha Haddid Architects, A & A Architects, PT. Metropolitan Land і багато інших.

Уперше в історії конкурсу визнання на світовому рівні отримав український проєкт. Taryan Towers компанії Taryan Group Артура Мхітаряна став переможцем у фінальному, міжнародному, етапі International Property Awards.

Світове визнання одного з українських проєктів виводить весь ринок української нерухомості на новий рівень, адже такі конкурси підбивають своєрідний підсумок року світового ринку і задають тренди на майбутнє.

Щоб зрозуміти, куди рухається світова архітектура, і як міста будуть виглядати через п'ять-сім років, разом з новим київським житловим комплексом варто розглянути й інші проєкти: п'ять будівель, удостоєних за підсумками року нагород у різних міжнародних номінаціях.

Серед них є і хмарочоси, і шопінг-моли, і рекреаційні зони. Ці проєкти об'єднують якісна архітектура, продумана інфраструктура, відмінна локація і високі стандарти безпеки.

При виборі найкращих журі оцінює комплексний підхід до створення об'єктів, якість та екологічність матеріалів, відповідність принципам ресайклу (повторне використання ресурсів. – ЕП), інноваційність технологій.

1. Найкраще архітектурне рішення висотної комерційної будівлі (Best International Commercial High Rise Architecture): Nanjing Xin Jie Kou Suning Plaza – Aedas

Aedas – міжнародна компанія, конгломерат девелоперських фірм з Гонконга, Австралії та Великобританії, заснована у 2002 році. Працює в країнах Азії: Китаї, Пакистані, Тайвані.

Хмарочос Nanjing Xin Jie Kou Suning Plaza буде збудовано в центральному діловому районі міста Нанкін у Китаї, його висота сягне 360 м. Усередині розташуються п'ятизірковий готель і діловий центр.

 taryan towers

Девелопери справедливо вважають, що ця будівля стане одним із символів міста, а в ньому втілиться девіз замовника, компанії Suning Group, "Щирість крім чесності".

2. Найкращий проєкт висотного житлового комплексу (Best International Residential High Rise Development): Taryan Towers – Taryan Group

 жк taryan towers

Taryan Group – українська девелоперська компанія, заснована у 2011 році Артуром Мхітаряном. Серед проєктів компанії – комплекси RoyalTower, JackHouse, lifestyle-клуб – Tsarsky City Resort.

Зараз усі сили девелопера кинуті на флагманський проєкт, що будується на Печерську, – "Вежі майбутнього Taryan Towers". Комплекс з трьох хмарочосів, з'єднаних скляними мостами, буде виконаний у традиціях футуризму.

Крім оригінального архітектурного рішення, він заслужив високі оцінки журі завдяки максимально повній інфраструктурі для майбутніх мешканців та високій якості матеріалів.

Першу вежу комплексу вже здали в експлуатацію, друга готова більш ніж наполовину.

У червні 2020 року засновник компанії Taryan Group Артур Мхітарян представив концепцію нового ділового району Kyiv City, який, за його словами, може бути побудований на території однієї з промзон Києва.

3. Найкраще архітектурне рішення висотного житлового комплексу (Best International Residential High Rise Architecture): Suibao Center Urban Renewal Project – Aedas

 таріан таверс

Ще одна перемога міжнародного концерну Aedas. Цього разу уваги журі удостоївся житловий комплекс, що створюється в рамках оновлення міського середовища в центральному районі Шеньчженя в Китаї.

Це три 250-метрові хмарочоси на подіумі, всередині якого будуть роздрібні магазини і розважальний центр.

Архітектори кажуть, що надихнулися образом царя птахів Пена, надавши будівлі форму його розправлених крил у момент, коли цей велетенський орел злітає з вершини гори.

4. Найкраще архітектурне рішення багатофункціонального комплексу (Best International Mixed Use Architecture): Xi'an Nan-Fei-Hong Phase 2 Mixed-Use Development – Aedas

Третя нагорода для міжнародного конгломерату, який домінує в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – Aedas.

 taryan group

Цього разу перемога дісталася проєкту Xi'an Nan-Fei-Hong Phase 2 Mixed-use Development. Його будівництво планується на півдні Сіаня, Китай.

Архітектори надихалися традиціями стародавнього міста, що потопає в зелені, тому хмарочос був створений як міський оазис, наповнений свіжістю, простором і світлом.

5. Найкращий проєкт житлового комплексу (Best International Residential Development): The View Marbella – Wilma Sierra Blanca

артур мхітарян

Іспанська девелоперська компанія Wilma Sierra Blanca спеціалізується на елітній нерухомості середземноморського узбережжя Іспанії. "Нас надихає розкішне сучасне життя в унікальних місцях", – стверджується на сайті компанії.

Комплекс The View Marbella – це головний проєкт компанії в Бенахавісі. З відкритих терас квартир комплексу, розташованого на гірських схилах, відкривається шикарний вигляд на Андалусію та Середземне море.

У комплексі є кілька басейнів, розвинена інфраструктура і все, що необхідно для розкішного і повного життя.