"Піч-холодильник" в сумці. Як український стартап планує звільнити офіси від мікрохвильовок

"Піч-холодильник" в сумці. Як український стартап планує звільнити офіси від мікрохвильовок

Понеділок, 24 вересня 2018, 08:45 -
фото Neoven
Український стартап Neoven створив портативну індукційну піч, яка поміщається в сумці. Що це за продукт і як він може змінити життя офісу?

Так само, як на зміну стаціонарному телефону прийшов мобільний, який кожен носить у своїй кишені, так і персональна мікрохвильовка може замінити ту єдину, яка стоїть у вас на роботі.

Портативна піч Neoven поміщається в сумці і поєднує в собі функції ще одного пристрою на вибір: холодильника, чайника або навіть смузі-мейкера.

На сайті компанії, яка розробила цей девайс, сказано, що вона "не наслідує IKEA або Apple". У Neoven хочуть йти своїм шляхом і створювати власний стиль, до якого будуть звикати її майбутні споживачі.

"Важливо мати фанатів, які полюблять наш стиль, наші технології і наші рішення", — говорить СЕО компанії Максим Наконечний.

Реклама:

Що ж таке Neoven і чи може цей незвичайний продукт "вистрілити", з'ясовувала ЕП.

Про продукт

 
фото Neoven

Neoven — портативна індукційна піч з додатковими модулями: міні-холодильником, електрочайником або смузі-мейкером.

У назві поєднуються грецьке слово "neo" — нова й англійське "oven" — піч. Від своїх попередниць вона відрізняється як мінімум тим, що може не тільки нагрівати їжу.

Як це можливо? У Neoven два відділення. Перше займає великий контейнер для нагрівання, власне, сама піч. Друге призначене для додаткових модулів, які можна вибрати залежно від настрою. У комплекті їх поки три, але в компанії планують розробляти й інші.

Модулі з'єднуються з девайсом за допомогою магнітних контактів, що робить збирання простим і надійним. Конструкція обох контейнерів з додатковими ущільнювачами дозволяє переносити рідкі страви, не боячись випадково їх пролити.

У внутрішній частині Neoven передбачені окремі відсіки для столових приборів і спецій, які також кріпляться за допомогою магніту.

Пристрій обладнаний трьома батареями потужністю 6000 mAh. Одного заряду достатньо для роботи протягом п'яти днів за умови використання двічі на добу.

Вмикати прилад можна за допомогою кнопок або дистанційно за допомогою смартфона і спеціального мобільного додатку.

Доступні два режими: терміновий і за встановленим заздалегідь таймером. Час на нагрівання їжі — близько 5 хвилин.

Розміри основного пристрою — 305х205х60

Великий контейнер для нагрівання — 175х154х42

Маленький контейнер:

Холодильник — 175х87х42

Міксер — 175х84х42

Чайник — 175х84х42

 
фото Neoven

Як виникла ідея

Ідея створення Neoven прийшла до CEO компанії Максима Наконечного під час роботи у великій компанії.

"Оскільки я люблю обідати домашньою їжею, мені щодня доводилося гріти її в офісній мікрохвильовці. Це було жахливо. Доводилося чекати своєї черги — витрачати час, призначений для обіду та відпочинку", — говорить він.

 
фото Neoven

Також творця засмучував стан мікрохвильовки, адже ніхто особливо не стежив за її чистотою.

З цього почалася історія створення персональної альтернативи мікрохвильовці.

Розробка пристрою триває вже рік. Допомагають Наконечному дизайнер Ілля Кичук та інженер Денис Галамага, відомі за роботами над iBlazr, Petcube та Effa.

 
фото Neoven

Кому це потрібно

Цільова аудиторія Neoven — не тільки офісні працівники, а й співробітники великих підприємств, водії таксі, далекобійники, мандрівники. На думку творців, пристрій стане в пригоді кожному.

Наприклад, за розповідями СЕО, було повідомлення від працівника канадської компанії CGI Enterprise, у якій близько 70 тис співробітників по всьому світу.

Він розповів, що у французькому офісі компанії, в місті Тулузі, щодня домашньою їжею обідають близько 500 осіб. При цьому щотижня мікрохвильовки виходять з ладу. Вчасно їх замінити не можуть, і люди залишаються без гарячої їжі.

Представникам канадської компанії піч Neoven сподобалася. Вони вирішили купити кожному співробітнику по девайсу, щоб у них була можливість нагрівати їжу в будь-якому місці. Після цього Neoven почала пропонувати піч-холодильник іншим великим фірмам.

Компанія планує співпрацювати з автокорпораціями, щоб вбудовувати піч в авто.

"Останнім часом стали популярними розумні технології в автомобілях. Машини стають самокерованими, що дає можливість працювати або відпочивати під час поїздки. В авто вбудовують масажери, мультимедійні системи. Ми впевнені, що скоро в автомобілях будуть і побутові пристрої", — говорить Наконечний.

За його словами, за останні два роки засновано близько 30 автомобільних компаній і кожна намагається представити покупцеві щось нове. Такою новинкою цілком може стати й Neoven.

Як купити

Пристрої почнуть продаватися у 2019 році. "Розробка hardware продукту потребує багато часу. Часто виникають проблеми, тому я не хочу називати точні терміни", — зазначає Наконечний.

 
фото Neoven

Виводити продукт в компанії планують відразу на світовий ринок.

"Я отримав повідомлення щодо оптових поставок в Чилі, Еквадор, Росію, Францію. Це повідомлення від наших співвітчизників, тому що міжнародне просування ми ще не починали", — розповідає Наконечний.

На міжнародній виставці стартапів TechCrunch Tel Aviv 2018, яка проходила в Ізраїлі, стартап Neoven відзначили представники Samsung і Bosch.

Від Samsung R&D Institute Israel і відділу Robert Bosch Venture Capital GmbH надійшли пропозиції про допомогу в розробці на інших етапах розвитку.

"Також я спілкуюся з багатьма інвесторами, щоб залучити в стартап інвестиції. Це важливий етап, щоб ми могли рухатися далі. Наша найближча мета — вихід на Kickstarter", — зазначив СЕО.

Які плани

Після першої портативної печі в компанії хочуть випустити холодильник, який буде відрізнятися від інших рішень. "У нас є класна ідея", — зазначив СЕО компанії. Поки він тримає цю ідею в секреті.

Також в компанії розробляють домашній кулер для води "з цікавим функціоналом".

"Плануємо щороку випускати кілька категорій продуктів, яких нема на ринку. Також будемо випускати чайники, сковороди, мікрохвильовки, міксери, але з новими функціями і переосмисленим дизайном", — зазначив він.

За словами розробників, усі продукти будуть запатентовані, бо кожен матиме свою родзинку.

"Настав час це робити, адже всі звичні нам речі залишаються незмінними вже десятки років", — підсумував Наконечний.

Реклама: