"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Як створити бізнес з нуля. Пам'ятка для початківців

Як створити бізнес з нуля. Пам'ятка для початківців

П'ятниця, 17 серпня 2018, 15:00 -
Успішними стають лише деякі компанії, але це не причина для смутку. Як відкрити бізнес з нуля, щоб не шкодувати про витрачені гроші і час?

Лише один зі ста проектів стає успішним, але це не привід відмовитися від мрії стати підприємцем. Проект може бути не надприбутковим, але він дасть фінансову свободу і можливість вчитися. Як відкрити бізнес з нуля, щоб не шкодувати про витрачені гроші і час?

Крок перший. Знайдіть бізнес-ідею

Заснування бізнесу — серйозний етап у житті кожної людини. Перш ніж приступити до конкретних дій потрібно ретельно обміркувати свою бізнес-ідею. Для цього необхідно провести аналіз ринку, де ви будете працювати. Зараз є широкий інструментарій для дослідження своєї ніші.

Основне питання — чи буде попит на ваші бізнес-ідеї. Якщо так, то хто буде споживачем, наскільки великим виявиться попит в грошовому еквіваленті, чим буде корисний ваш бізнес і які проблеми він вирішуватиме.

Абсолютно прибуткового проекту нема. Відразу зніміть рожеві окуляри і не вірте рекламі для підприємців-початківців, мета якої — заробити на вас гроші. В основі будь-якого бізнесу — пекельна праця і постійне навчання.

Реклама:

Коли будете обдумувати свою бізнес-ідею, візьміть до уваги те, в чому добре розбираєтеся. Ці знання і навички можна і потрібно розвивати.

Крок другий. Вивчіть конкурентів

Визначившись з бізнес-ідеєю, проаналізуйте, з ким ви будете змагатися за увагу клієнтів. Вивчіть конкурентів, їх плюси і мінуси, так ви знайдете кращу стратегію для залучення клієнтів. Початківцям набагато важче звернути на себе увагу.

Якщо у вас є кошти, ви можете залучити для аналізу фахівців. Можете заощадити і зробити дослідження самостійно. Тут важливо зрозуміти, що може привести споживача до вас, а не до ваших конкурентів.

Є багато методик для оцінювання перспективності проектів. Найпоширеніша — SWOT-аналіз. Цією методикою можна скористатися самостійно. Її суть — у визначенні сильних і слабких аспектів проекту, ризиків і можливостей. У підсумку ви більш наочно будете бачити, чи є сенс продовжувати запуск цього бізнесу.

Крок третій. Створіть бізнес-план

Обґрунтовану бізнес-ідею потрібно викласти в розрахунках у вигляді бізнес-плану.

Багато хто вважає, що це один з найважливіших етапів при запуску бізнесу.

Читайте також
Як запустити бізнес в умовах високої конкуренції
Як самостійно скласти бізнес-план: інструкція для підприємців-початківців
Коли у ФОПі затісно. Як зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю

Без цього будь-яка геніальна бізнес-ідея може канути в Лету.

Дізнайтеся про закупівельні ціни на товар та обладнання, витрати на логістику та оренду офісу, поцікавтеся рівнем зарплат у секторі, вивчіть умови співпраці з продавцями, спрогнозуйте фінансові потоки і терміни.

Зробивши це, вважайте, що ваш проект на 50% успішний. З детальним бізнес-планом за необхідності ви можете знайти бізнес-партнера або інвестора.

Крок четвертий. Зареєструйте бізнес

Тепер ви можете офіційно оформити свій бізнес. Почати варто з реєстрації фізособи-підприємця, а у міру зростання оборотів і вимог з боку клієнтів можна буде оформити товариство з обмеженою відповідальністю.

Крок п'ятий. Почніть роботу

Оренду офісу, придбання обладнання і найм співробітників ви передбачили у третьому кроці. Запасіться терпінням і силами: спочатку вам доведеться спати в офісі і швидко усувати помилки, як це робить Ілон Маск на заводі "Тесла".

Цей період — тест, під час якого ви відшліфуєте свою бізнес-ідею. Важливо стежити за своїм бюджетом, щоб не виходити за рамки запланованих витрат.

Реклама: