"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Як стягнути компенсацію за затримку авіарейсу
PROMOTED

Як стягнути компенсацію за затримку авіарейсу

Понеділок, 25 червня 2018, 17:00 -
Кілька місяців тому журналіст Сергій повертався з Кіпру у Київ. Рейс затримали більш ніж на три години. Квиток коштував 700 грн і 90% пасажирів махнули рукою — не захотіли завдавати собі клопоту. Сергій пішов до кінця й отримав компенсацію у 12-кратному розмірі.


За європейським законодавством, у разі затримки авіарейсу на більш ніж дві години, його скасування, відмови в перевезенні, коли пасажирів "знімають" з рейсу, пропонуючи менш зручну альтернативу, у випадках проблем з багажем, коли валізи повертаються пошарпаними або зовсім губляться, авіакомпанія зобов'язана компенсувати вартість квитка або багажу.

При цьому компенсація за квиток може сягати 600 дол, а за багаж — кількох тисяч.

Для цього потрібно звернутися за допомогою в одну з профільних організацій, наприклад, Airhelp або ClaimCompass, і детально розповісти про ситуацію, розповідає VIP-менеджер "Конкорд банку" Яна Усольцева.

Якщо компенсація призначена, необхідно повідомити номер міжнародної картки Payoneer або IBAN — міжнародний номер банківського рахунку. Однак звичайних українців це питання часто ставить у кут: що це за дані і де їх шукати?

Реклама:

Оскільки у Сергія була картка mastercard Platinum від "Конкорд банку" з цілодобовим консьєрж-сервісом, ми негайно надали йому IBAN, необхідний для отримання компенсації за затриманий рейс. Квиток коштував 700 грн, а компенсація становила 10 тис грн.

Інший власник такої картки напередодні новорічних свят захотів здійснити свою дитячу мрію — стати героєм голлівудського фільму "Білий полон". Співробітники "Конкорд банку" змогли організувати для нього поїздку на санях, запряжених хаскі.

Що ще вміє диво-картка

— Fast Line* — проходження паспортного контролю і контролю безпеки без черги за лічені хвилини.

— Безкоштовний допуск у бізнес-зал аеропорту "Бориспіль" і привілейований доступ у ВІП-зали всіх аеропортів світу. Затишна атмосфера, безкоштовні напої та їжа, прекрасна інфраструктура для роботи і відпочинку.

— Страхування до 50 тис євро поїздок за кордон.

— Tax-free — можливість повертати до 20% ПДВ з усіх покупок у Європі.

Кредитний ліміт на картці — до 200 тис.

Як замовити

1. Залишити заявку на сайті.

2. Зателефонувати віп-менеджеру "Конкорд банку" за номером 093 280 93 88.

Реклама: